KURTULUŞ

GENEL Kurtuluş’ta homofobik saldırı

16 Ağustos Pazartesi günü, Kurtuluş Baysungur Sokak’ta bulunan Juliet Cafe’de oturan eşcinsel bir çift, sokağın karşı tarafında duran bir erkeğin sözlü tacizine uğradı. Yaşadıkları taciz olayını ilk olarak Twitter hesabından paylaşan Furkan K., daha sonra olay yerine polisin geldiğini belirtti.
KÜLTÜR SANAT Tatavla, bir dünya

Kültürel Mirası Koruma Derneği ve Paros dergisinin ortaklaşa hazırladığı '70TK - Tatavla'dan kurtuluş'a: Bir Semtin Dönüşümü' sergii 1 Ekim’e kadar açık olacak. Serginin küratörü Dr. Banu Pekol’la ‘TK 70’i konuştuk.
GÜNCEL ‘Dünyaya dağılmış bir Kurtuluş diasporası var’

Araştırmacı yazar Hüseyin Irmak’ın ‘Tatavla’dan Kurtuluş’a’ kitabı Aras Yayınları’ından çıktı. 2003’te yine Aras Yayınları’ndan çıkan ‘Yaşadığım Kurtuluş: İstanbul’da Bir Kadim Semt’ başlıklı kitabın genişletilmiş ve güncellenmiş baskısı olan ‘Tatavla’dan Kurtuluş’a’, semtin 2003’ten 2017’ye kadar yaşadığı değişimi izlemek açısından önemli veriler ve gözlemler içeriyor. Halen Kâğıthane Belediyesi basın danışmanlığı görevini sürdüren Irmak’la, Kurtuluş’u ve Kurtuluşluları konuştuk.
GÜNCEL Kurtuluş ‘lüks semt’ mi oluyor?

Kurtuluş’taki keskin dönüşümü, semtte pek çok apartmanın inşasına imza atan Öğer İnşaat sahibi Murat Öğer, şehir plancısı Akif Burak Atlar, semt sakinleri ve dokuz yıldır Kurtuluş’ta emlakçılık yapan Mülk Emlak’ın sahibi Volkan Özcoşkun’la konuştuk.
GÜNCEL Yılbaşı bahane topik şahane

Topikçi Musa Usta, pazar hariç her gün, kar-yağmur demeden öğlen 2’den akşam 8’e kadar Pangaltı’nda Eşref Efendi Sokak’ın başında. Büyükçe topiklerini tanesi 8 liradan satıyor, yurt dışına götürmek isteyenlere vakumlu paket yapıyor.