NEFRET

GÜNCEL Ermeni kimliği nefretle yaralı

Gazeteci Meline Toumani'nin ilk kitabı ‘There Was and There Was Not’ı (Bir Varmış Bir Yokmuş) geçtiğimiz aylarda Amerika'da yayımlandı ve büyük yankı uyandırdı. Kendi kişisel deneyimlerinden yola çıkarak Diaspora Ermenilerine eleştirel bir ayna tutan, bu nedenle de kitabı ABD'deki Ermeni çevrelerinden boykot çağrılarına varan tepkiler alan Toumani'yle New York'ta konuştuk.
GÜNCEL Soykırım ‘Taziye’nin gölgesinde kaldı

Hrant Dink Vakfı’nın yürüttüğü “Medyada Nefret Söylemi ve Ayrımcı Dil” projesinin Ocak-Nisan 2014 dönemini kapsayan araştırma raporu yayımlandı. Raporda dosya konusu olarak, “24 Nisan Ermeni Soykırımı’nı Anma Günü” ve medyanın konuyu sunma şekli irdelendi.
KÜLTÜR SANAT Sözün en güçlü hali nefret

Hakan Alp ve gazeteci-yazar Esra Açıkgöz tarafından hazırlanan ‘Nefret’ isimli belgesel, Hıristiyanlar, Aleviler, Ermeniler ve Romanlar gibi, etnik kökenleri sebebiyle nefret söylemine maruz kalanların yanı sıra, kadınların, engellilerin ve transseksüel bireylerin yaşadığı zorluklar konu ediniyor. Belgesel, Hrant Dink cinayetinden sonra sıkça gündeme gelen ‘nefret suçu’ kavramı üzerine, Türkiye’de çekilen ilk film.