AVRUPA PARLAMENTOSU

GÜNCEL AB Bakanlığından kritik oylamaya ilişkin açıklama

AB-Türkiye ilişkileri, üyelik müzakerelerinin başladığı 2005 yılından beri en gergin günlerini yaşıyor. Yarın Avrupa Parlamentosu'nda oylanacak olan, Türkiye'nin müzakere sürecinin dondurulmasına yönelik tasarıyla ilgili AB Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.
GÜNCEL Demirtaş: Ortak bir savunma metnini okuyacağız

Avrupa Parlamentosu'nda dün konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, savcılıklara zorla götürülmeleri durumunda milletvekilleriyle birlikte ortak bir savunma metni hazırladıklarını ve tüm vekillerin aynı metni okuyacağını açıkladı.
GÜNCEL Avrupa Parlamentosu’ndan Erdoğan’a mektup

Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Erdoğan’ın Alman Federal Meclisi’ndeki Türkiye kökenli milletvekilleriyle ilgili sözlerine Erdoğan’a bir mektup göndererek tepki gösterdi. Schulz mektubunda “Parlamenterlerin özgürce görevlerini yerine getirmeleri, bizim Avrupa demokrasilerinin temel unsurudur” ifadelerini kullandı.
GÜNCEL AP vekilleri: Korkutucu ve endişe verici

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu üyesi üç milletvekili Türkiye ziyaretleri sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye’deki basın özgürlüğü, dokunulmazlıkların kaldırılması, Güneydoğu’daki çatışmalı durum ve AB ile Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasını değerlendirerek Türkiye’nin gidişatının “korkutucu ve endişe verici” olduğunu söyledi.
GÜNCEL Dokunulmazlık görüşmelerinde ilk tur başlıyor

Meclis'te fezlekesi bulunan milletvekillerinin yasama dokunulmazlıklarının kaldırılması için hazırlanan, komisyon görüşmeleri sırasında vekiller arasında kavgalara neden olan Anayasa değişikliği teklifi bugün Meclis genel kurulu gündemine geliyor.
GÜNCEL Bozdağ: Bu millete soykırım iftirası yapmak, iftiraların en büyüğüdür

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni yayınlanan Avrupa Parlamentosu Türkiye raporunda geçen “Avrupa Parlamentosu’nun Ermeni Soykırımı'nın 100. yılında, 10 Nisan 2015'teki kararını gözönüne alarak” cümlesine tepki gösterdi. Bozdağ, “Öte yandan Ermeni soykırım iftiralarını rapora koymak AP'nin yakın zamana kadar hiç yapmadığı bir şeydi” ifadelerini kullandı. Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır da bu ifadeler nedeniyle raporu reddedeceklerini söylemişti.