SERJ SARKİSYAN

GÜNCEL Serj Sarkisyan Başbakan, eylemler şiddetleniyor

Bugün Ermenistan Milli Meclisi özel oturumla Başbakan seçimini gerçekleştirdi. Oturuma katılan 97 milletvekilinden 93’ü oy kullandı. Cumhuriyetçi Parti adayı Serj Sarkisyan, 77 oy alarak Başbakan oldu. Yerevan’ın sokaklarında eylemcilerin sayısı giderek artıyor, birçok sokak kapalı, akşam Cumhuriyet Meydanı’nda büyük eylem planlanıyor.
GENEL İki Sarkisyan’a da protestolar sürüyor

Ermenistan’ın yeni Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan’ın yemin töreni 9 Nisan’da gerçekleşti. Ermenistan Parlamentosu’ndaki yemin törenine Ermenistan’ın birinci ve ikinci cumhurbaşkanları ile muhalif parti liderleri katılmadı. Bağımsız Ermenistan’ın ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan ile muhalifler Sarkisyan’ın cumhurbaşkanlığının meşru olmadığını iddia ediyorlar.
GÜNCEL Dağlık Karabağ'da çözüme yaklaşıldı mı?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, siyasi çözümde kararlı bir ilerleme sağlanacağının vurgulandığı üç taraflı bir bildiriyi kabul etti.
GÜNCEL Sarkisyan’dan Alman Federal Meclisi’ne çağrı

Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, yarın Federal Almanya Meclisi’nde oylanacak Ermeni Soykırımı Tasarı için Alman parlamenterlere çağrıda bulunarak, tasarıyla Türkiye-AB mülteci anlaşması arasında bağlantı kurmamalarını istedi.
GÜNCEL Ezidiler Çarşema Sor’u kutluyor

Ezidilerin Meleke Tawisi’nin yeryüzüne indiğine ve böylece evrenin yaratılışının tamamlandığına inanılan Çarşema Sor bayramı ya da Tausî Melek bayramı, dünyanın çeşitli yerlerine dağılan Ezidiler tarafından bugün kutlanıyor.