TİFLİS

GÜNCEL Tiflis Onur Yürüyüşü’nde saldırıya uğrayan gazeteci hayatını kaybetti

Tiflis'te geçen hafta yapılması planlanan Onur Yürüyüşü’nü protesto eden kitleler, aralarında onlarca gazetecinin de bulunduğu birçok insana saldırmıştı. TV Pirveli kameramanı Alexander Lashkarava uğradığı saldırı sonucunda birçok kırık ve yaralanmayla hastaneye kaldırılmıştı. Lashkarava, kaldırıldığı hastanede ameliyat olması gerekirken, 8 Temmuz Perşembe günü taburcu edildi. Kameraman, aynı evde yaşadığı annesi tarafından 11 Temmuz Pazar sabahı yatağında ölü bulundu.
GÜNCEL Tiflis'te saldırı altında bir  Onur Yürüyüşü

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te 5 Haziran’da yapılması planlanan Onur Yürüyüşü bu yıl da yürüyüş öncesi saldırılar sonucu güvenlik sebepleri nedeniyle iptal edildi. Onur Yürüyüşü organizasyonunu üstlenen Tbilisi Pride’ın ofisi, LGBTİ+ karşıtı grupların saldırısına uğradı, onlarca gazeteci ve aktivist darp edildi.
KÜLTÜR SANAT Tumanyan’ın Tiflis’teki evi kapılarını açtı

Ermeni edebiyatının önde gelen isimlerinden şair Hovhannes Tumanyan’ın Tiflis’teki evi, Gürcistan Ermeni Apostolik Kilisesi, IDeA Vakfı ve Jinishian Hafıza Vakfı’nın katkılarıyla restore edilerek kültür merkezi olarak açıldı. Edebi, bilimsel ve kültürel aktivitelerin düzenleneceği merkezde, Ermeni ve Gürcü yazarların toplantılar ve konuşmalar düzenleyeceği salonlar yer alıyor.
GÜNCEL Tiflis'teki Surp Nışan Kilisesi yeniden inşa ediliyor

Tiflis Surp Nışan Kilisesi'nin yeniden inşası için çalışmalar başladı. 1703-1730 tarihleri arasında inşa edilen kilise Ocak ayında çıkan büyük bir yangında büyük zarar görmüştü. Renovasyon projesi için Gürcistan Tarihsel-Kültürel Anıtları Koruma Dairesi mali destek sağlıyor.