ZORUNLU DİN DERSİ

GÜNCEL Milli Eğitim Bakanı'ndan 'zorunlu din dersi' cevabı

CHP İstanbul milletvekili Selina Doğan’ın, AİHM’in zorunlu din dersi kararlarına neden uyulmadığına yönelik yazılı soru önergesine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz cevap verdi. Bu cevaba göre, bir ‘eylem planı’ hazırlanacak.
GÜNCEL Çatışmalar 300 bin öğrenciyi mağdur etti

Eğitim-Sen’in bugün açıkladığı “2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Sonunda Eğitimin Durumu” raporuna göre, Kürt kentlerinde devam eden çatışma, operasyon ve yasaklardan dolayı yaklaşık 300 bin öğrencinin eğitim ve öğretim hakkı ihlal edildi.
GÜNCEL Türkiye’de eğitim: Daha dindar, daha milliyetçi

Azınlık Hakları Grubu (MRG) ve Tarih Vakfı tarafından hazırlanan ‘Eğitimde Ayrımcılık Raporu’ yayımlandı. Rapora göre, eğitim sistemi dindar ve milliyetçi bir yaklaşıma sahip. Farklı din ve etnisiteye sahip olan öğrenciler, ayrımcı uygulamalarla baş etmeye çalışıyor. . Rapora göre, geçen yıl özel okul teşvik bursu kapsamında azınlık okullarına yapılan ödemeler, azınlık okullarının bütçelerinin ancak küçük bir kısmının karşılayabiliyor.Raporda azınlık okullarının yaşadığı statü sorununa da dikkat çekiliyor.
TOPLUM TEOG sonuçları yine gayrimüslim öğrenciyi vurdu

Bir soru iptali yüzünden geciken ve yeniden hesaplanarak dün açıklanan TEOG puanları hatalı çıktı. Özel okullarda okuyan ve din dersinden muaf öğrencilerin TEOG puanları bu dersten ‘0’ almış kabul edilerek hesaplandı. Öğrenciler en az 20 puan kaybetti
GÜNCEL Alevilerin zorunlu din dersi direnişi

Bugün Alevi dernek ile vakıfları, bazı eğitim sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ‘laik ve bilimsel eğitim’ için bir günlük boykota gidiyor. Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu, Alevilerin yaşadığı sıkıntıları, Alevi çocuklarının okullarda karşılaştığı sorunları ve hükümetin yaklaşımını değerlendirdi.
GÜNCEL Aleviler boykottan önce alanlara çıktı

Aleviler, “Eğitimde gericileşmeye karşı, laik, bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik yaşam” sloganıyla bugün Kadıköy'de bir miting düzenledi. Hükümeti eleştiren örgüt temsilcileri, zorunlu din derslerinin kaldırılmasını istedi.
TOPLUM TEOG Hristiyanlık sınavı başka bahara kaldı

TEOG sınavında din dersi soruları konusundaki kriz çözülemedi. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Hıristiyanlık sınavının 28-29 Kasım’da yapılacak TEOG’a yetiştirilemeyeceğini açıkladı. Sınav soruları hazırlanmış olan Yahudi öğrencilerin din dersi sınavına girip girmeyeceği ise henüz belli değil.
GÜNCEL TEOG krizi sürüyor, MEB adım atmıyor

Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) Ermeni öğrencilerin geçen yılki sınavdakine benzer bir mağduriyet yaşamaması için, Ermeni okullarının yöneticilerinin girişimleri sürüyor. Yöneticiler, öğrencileri için Ermenice yazılmış Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi soruları hazırlanmasını istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı talebe henüz yanıt vermiş değil.