AİHM KARARI

GÜNCEL AİHM'den Gülmen ve Özakça'nın başvurusuna ret

Açlık grevindeki tutuklu eğitimciler Gülmen ve Özakça’nın tahliyelerine yönelik tedbir alınması talebiyle AİHM’e yapılan başvuru reddedildi. Gerekçe: “Tutuklu bulunmaları, yaşamlarının kalıcı zarar görmesi riskini ortaya çıkarmıyor.”
GÜNCEL Utanç kararı emsal oldu

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün basın danışmanı Ahmet Sever’in, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank’a hakaret ettiği gerekçesiyle mahkûm edilmesine ilişkin kararın gerekçesi açıklandı. Gerekçede Hrant Dink’in hedef olmasına neden ve Türklüğü hakaret iddiasıyla yargılandığı davanın kararı emsal olarak gösterildi. Karar AİHM’den dönmüştü.
GÜNCEL Milli Eğitim Bakanı'ndan 'zorunlu din dersi' cevabı

CHP İstanbul milletvekili Selina Doğan’ın, AİHM’in zorunlu din dersi kararlarına neden uyulmadığına yönelik yazılı soru önergesine Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz cevap verdi. Bu cevaba göre, bir ‘eylem planı’ hazırlanacak.
GÜNCEL Dink davasında AYM başvurusu

Dink cinayetinda kamu görevlileriyle ilgili yürütülen soruşturmada, aralarında dönemin İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Gungör ve Ergenekon davası sanıklarından Veli Küçük’ün de bulunduğu bazı şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verilmiş, Dink ailesi avukatlarının takipsizlik kararına yaptıkları itirazlar da reddedilmişti. Avukatlar Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.