NEWROZ

GÜNCEL Diyarbakır Newroz’unun ardından

2022 Diyarbakır Newroz’unun renklere, sloganlara, kültürel simgeler ve sembollere, sözlü edebi geleneğe, sanata, şarkılara, türkülere ve bilhassa kadın ve çocuklara, LGBTİ+lara yönelik baskının zirvede olduğu bir mücadele alanı olarak farklılaştığını söylemek mümkün.
GÜNCEL Malatya’nın toprağında yara var

Kemal Kurkut, 21 Mart’ta Diyarbakır’daki Newroz kutlamaları sırasında ‘canlı bomba’ olabileceği şüphesiyle polisler tarafından vurularak öldürülmüştü. Melis Kaya, bu cinayetin ardından Kemal Kurkut’a bir mektup yazdı.
GÜNCEL HDP Eş Genel Başkanlarından Newroz mesajı

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, cezaevinden gönderdikleri Newroz mesajında, “demokratik siyasetle özgürlük arayışından asla vazgeçmeden barış mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
GÜNCEL Newroz yoğun güvenlik önlemleri altında kutlanıyor

Doğanın uyanışını ve baharı müjdeleyen Newroz, Diyarbakır, İstanbul, Siirt, Dersim, Van ve Batman başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde 11.00 itibariyle kutlanmaya başlandı. Bu seneki Newroz kutlamaları yoğun güvenlik önlemi altında düzenleniyor.
GÜNCEL Yerevan Newroz’u İranlılarla kutladı

Son zamanlarda olduğu gibi bu yıl da İranlıların bir kısmı Newroz Bayramı’nda tatillerini Ermenistan’da geçirmeyi tercih ettiler. Böyle günlerde Yerevan sokaklarında yürürken Farsça konuşmalara sık sık rastlamak mümkün.
TÜRKİYE Karayılan: PKK şehir savaşına henüz başlamış değil

KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, PKK’nın şehir savaşına henüz başlamadığını söyleyerek, “Eğer Tayyip Erdoğan ve AKP bu katliamcı, ırkçı tavrından geri adım atarsa, Newroz yeni bir atılım ve çözümün gelişmesine vesile olabilir” diye konuştu.
GÜNCEL Aysel Tuğluk'a hapis cezası

Van eski milletvekili Aysel Tuğluk, ‘terör örgütü propagandası’ suçlamasıyla 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, adli para cezasına çevrildi.
GÜNCEL KCK'den newroz mesajı sonrası ilk açıklama

KCK Yürütme Komitesi Eş Başkanı Bese Hozat, devletin atacağı somut adımlara göre, kendilerinin de süreci destekleyen eş zamanlı adımlar atacaklarını ifade etti, Abdullah Öcalan'ın newroz mesajındaki her kelimeye katıldıklarını söyledi.