LGBT

GÜNCEL Eşitlik Ödülü, LGBT hakları aktivisti Hovsepyan’ın

İngiltere merkezli Eşit Haklar Vakfı (The Equal Rights Trust), Ermenistan’da faaliyet yürüten LGBTİ örgütü ‘PINK Armenia’nın yöneticisi, LGBTİ hakları aktivisti Mamikon Hovsepyan’ı ‘Bob Hepple Eşitlik Ödülü’ne layık buldu.
KÜLTÜR SANAT ‘Ermeniler olarak cinsel devrime ihtiyacımız var’

‘Save the date’ (takvimi işaretleyin) projesinde bir yıl boyunca her gün başka bir erkekle kamusal alanda ilişkiye girecek olan Ermeni sanatçı Mischa Badasyan,sanmayın ki bu projeyi sadece ailesine, homofobiklere, Nazilere karşı bir tavır olarak yapıyor; onun amacı tek gecelik ilişkilerinin yalnızlığını ve aşkın yokluğunu, her gün başka biriyle sevişerek atmak ve böylece aşkı paylaşmak.
GÜNCEL Velev ki hem azınlık, hem LGBT’yiz

Geçtiğimiz hafta, Mira Stefania Yıldız tarafından, sosyal medya sitesi Twitter’da ‘Azınlık LGBT’ isimli bir adres açıldı. Grubun amacı, Türkiye’deki azınlık grupları içindeki LGBT bireyleri örgütlenmeye çağırmak ve onlara destek olmak.
KÜLTÜR SANAT Kuir: İçindeki devleti iptal et

Geçen pazar beşinci kez yapılan Trans Onur Yürüyüşü ve bu pazar on ikincisi düzenlenecek Onur Yürüyüşü’nü fırsat bilerek, Agos’un kültür-sanat sayfalarını iki haftalığına bu görünürlüğü takip eden bir dosyaya ayırdık. Bu hafta Tuğba Esen, İstanbul’da ilk Onur Haftası’nın düzenlediği 1993 yılından bugüne sanatta olan biteni, Rahmi Öğdül'le konuştu.
KÜLTÜR SANAT Meleksi bir hale  ya da bir cendere

Şair Fırat Demir, Türkiye edebiyatında eşcinselliğin serencamını Agos için yazdı. Demir’e göre, Ahmet Hâşim’den Sait Faik’e, Ece Ayhan’dan Leylâ Erbil’e, Murathan Mungan’dan Perihan Mağden’e, bazıları usulca, bazıları da borazanlarının sesleriyle gelen yazarlar, başlarının üzerindeki haleyi kimi zaman bir cendere olarak yaşadılar.