KAMP ARMEN

TOPLUM Yeni Kamp Armen için ilk kazma vuruldu

Türkiye Ermeni toplumunun en önemli hafıza mekânlarından biri olan Kamp Armen’in yeniden inşa edilmesi için çalışmalar başladı. Yıllarca, aralarında Hrant Dink’in de olduğu yüzlerce çocuğa ev sahipliği yapan kamp binası, yeni binanın inşa edilmesi için 8 Nisan’da tamamen yıkıldı.
TOPLUM Kamp Armen’e Amerika’dan destek

1918’de soykırımdan kurtulan yetimlere, evsiz ailelere maddi manevi her türlü yardımı sağlamak amacıyla kurulan Amerika Ermeni Misyoner Derneği'nin yöneticisi Zaven Khanjian, Kamp Armen’in yeniden yapılandırılması amacıyla İstanbul'daydı.
TOPLUM Bomonti Okulu için Kamp Armen formülü

Mülkiyet hakkının ihlali sorunlarının simgeleşmiş örneklerinden biri olan Bomonti Mıhtarayan Okulu'yla ilgili sorunun çözümü konusunda Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, gündem yaratan bir açıklamada bulundu. Ertem, okulun mülkiyet sorununun çözümü için Kamp Armen modelini önerdi.
TOPLUM Kamp Armen ortak bir gelecek arıyor

Kamp Armen’in yeniden inşası için arama toplantıları başladı. Kampın yeniden ihyası için bir araya gelen Kamp Armen Yapılandırma Kurulu, ilk toplantı Feriköy Kilisesi Nazar Şirinoğlu Salonu’nda düzenledi. Toplantıya, vakıf ve dernek yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.
TOPLUM Kurucusunun kaleminden Kamp Armen’in hikâyesi

Hrant Güzelyan’ın ‘Bolso Badenagan Dunı’ (İstanbul Çocukevi) adlı kitabı, Hrant Dink Vakfı Yayınları tarafından ‘Kamp Armen’e Giden Yol’ başlığıyla Türkçeye kazandırıldı. Güzelyan’ın 1960’ların başından 1980’lere uzanan anılarından oluşan kitap, Türkiye’nin ve Türkiye Ermeni toplumunun yakın tarihine de ışık tutuyor.
TOPLUM Ermeni toplumunun 2015’i nasıl geçti?

Yedi yıldır beklenen Patriklik seçimi yine bir sonraki yıla kaldı, vakıf seçimlerini düzenleyen yönetmelik bu yıl da yayımlanmadı, azınlık okullarının statü sorunu ve ‘iktisadi işletme’ muamması da 2016’ya devroldu.
TOPLUM Kamp Armen nasıl bağışlandı?

Kamp Armen, geçen hafta, tapuda sahibi olarak görünen Fatih Ulusoy tarafından, Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na bağışlanmıştı. Ancak yapılan bağış, kampın el konan arazisinin sadece bir bölümünü oluşturuyor. Arazinin geri kalanı, Tuzla Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Belediye’nin, arazinin kalan kısmını vakfa iade etmesi isteniyor.