FUTBOL

GÜNCEL Amedspor Başkanı Yıldırım: “İlk kez insan hayatına kastedildi”

5 Mart’ta Bursa’da oynanan Bursaspor-Amedspor maçı öncesi Amedspor oyuncularının kaldığı otelin önünde saldırılar yaşandı. Bursaspor taraftarı, otel binası önünde havai fişekler patlatmayı ve ırkçı sloganlar atmayı gece geç saatlere kadar sürdürdü. Ertesi gün oynanan maçta da Amedspor futbolcuları saldırıya uğradı. Bursaspor tribünlerinde JİTEM posterleri açıldı, sahaya kurşun ve bıçak atıldı. Amedspor Başkanı Selahattin Yıldırım gelişmeleri değerlendirdi.
GÜNCEL ‘Ötekiler’in dünya kupasında kazanan Abhazya

Futbolseverler Avrupa ve Güney Amerika’daki futbol şampiyonalarının heyecanını yaşarken, sessiz sedasız bir dünya kupası sahibini buldu. Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği’nin (CONIFA) düzenlediği turnuvada kazanan ev sahibi Abhazya oldu.
GÜNCEL Film gibi biraz…

Coşku açısından en benzettiğim şampiyonluk 1982 oldu niyeyse. Belki de “Olamazsak çok yazık olacak” sınıfından bir sezon olduğu içindir.
TOPLUM Sinaloa’nın Zorro’su: Berc Zorian

1944’te Sivas-Zara’da dünyaya gelen ve Güney Amerika’da ampute futbolunda saygın bir isme sahip olan Berc Zorian’la Meksika’ya uzanan hayatı ve futbol anıları üzerine konuştuk.
TOPLUM Davids’ten önce Gözlük Garbis vardı

Taksimspor’un efsaneleri Savaş ağabeyimiz, Aleksan ağabeyimiz, Çamur Yetvart’ımızı kaybettik derken, acı haberi aldık; bu kez de Gözlük Garbis yani Garbis Parsehyan aramızdan ayrıldı. Uzun yıllardır Alzheimer hastalığıyla cebelleşen Garbis ağabeyimiz, 81 yaşında bir futbol devi olarak, ama ne yazık ki etrafındakileri artık hiç tanımaz halde, hayata gözlerini yumdu.
TOPLUM İran A Milli Futbol Takımı’na Ermeni kaptan

Oynadığı takımlarda orta sahanın merkezinde mücadeleci ve sert futboluyla dikkat çeken bir oyuncu olan İranlı Ermeni futbolcu Andranik Teymourian, sahada çaresizce çırpınan bir kelebeği incitmeden alanın dışına çıkaracak kadar ince ruhlu bir yapıya sahip.
TOPLUM Karşı Lig, Hrant Dink'i andı

Irkçılığa, milliyetçiliğe, cinsiyetçiliğe ve endüstriyel futbola karşı kurulmuş olan 'Karşı Lig'de 7. hafta karşılaşmasında Hrant Dink anıldı.