CUMHURİYETÇİ PARTİ

GÜNCEL Yerevan Belediyesi Cumhuriyetçi Parti’nin

Ermenistan'ın başkenti Yerevan'ın sakinleri, 14 Mayıs'ta dört yıllık yeni dönem Kent Konseyi (Belediye Meclisi) seçimi için sandık başına gittiler. Seçimde Cumhuriyetçi Parti Adayı Taron Markaryan %71.25 oyla tekrar Yerevan Belediye Başkanı seçildi.
GÜNCEL Ermenistan'da tek parti hakimiyeti

Richard Giragosian, Cumhuriyetçi Parti'nin kazandığı Yerevan belediye seçimlerini değerlendirdi: Arka arkaya gelen seçimlere daha geniş bir açıdan bakacak olursak, Ermenistan seçmeninin değiştiğini açıkça görebiliriz. Fakat daha önemli bir husus da var; Ermenistan siyasi atmosferi de geri dönüşsüz bir şekilde değişti
GÜNCEL Ermenistan’da seçim heyecanı

Ermenistan, bu pazar günü seçime gidiyor. Son anketlere bakılırsa iktidardaki Cumhuriyetçi Parti ile “Tsarukyan Koalisyonu" başabaş durumda.
GÜNCEL Ermenistan’da tuhaf bir siyasi düello

Sarkisyan ve Tsarukyan arasındaki mücadeleyi Ermenistan’da bir şeyler değişebilir umuduyla izleyen Ermenistanlılar, 17 Şubat akşamüstü yayılan bir haberle şoke oldular. Habere göre, Sarkisyan ve Tsarukyan, Taşnaksutyun Partisi’nin aracılığı ile bir araya gelmiş, barışmışlardı. Taşnaksutyun adına konuşan Ağvan Vartanyan, görüşmeyi kabul ediyor, fakat görüşmeyle ilgili detay vermiyordu.
GÜNCEL Ermenistan’ın kader seçimi

Seçimlere 10 gün kala Ermenistan’da seçim yarışı iyice kızıştı. Yervant Bozoyan, Aharon Adibekyan ve Boris Navasardyan, seçimlerin olası sonuçlarını ve 6 Mayıs’tan sonra Ermenistan’ı nasıl bir geleceğin beklediğini anlattılar. Ortak görüş; kampanyanın sakin geçtiği; sandıktan sürpriz bir sonuç çıkması ise zor.