ÖMER LAÇİNER

GÜNCEL Belge: Niye başkasına değil de bana hakaret ediyor diye bir düşünse

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazısıyla hakaret ettiği gerekçesiyle bugün hakim karşısına çıkan Murat Belge, “Türkiye’nin en kalabalık kulüplerinden birisine üye oldum. Tayyip Erdoğan’a hakaret edenler kulübü. 2 bin kişi kadar olmuşuz” diye konuştu. Orhan Pamuk, Ömer Laçiner ve Jale Parla gibi isimlerin de destek vermek için geldiği dava, 20 Eylül’e ertelendi.
GÜNCEL ‘Yetmez ama evet diyenleri eleştirenler darkafalı’

Birikim dergisinin genel yayın yönetmeni Ömer Laçiner, AK Parti’nin muhafazakâr demokrat bir parti olduğunu söylerken, “Demokratlıklarının bir sınırı var. Bu kimliklerine aykırı işler yapmayacaklarını biliyordum zaten. Ben darkafalı diye, yetmez ama evet diyenleri ikide bir de eleştirenlere diyorum. Öbür adam kararını verdi, ben ona ne diyeyim?” ifadesini kullandı.
GÜNCEL 'O gün başka bir güç daha vardı'

1 Mayıs 1977 olaylarıyla ilgili tartışma büyüyor. Halil Berktay'ın 'solun kendi iç çatışması' teziyle ilgili destekler nitelikte görüş bildirenlerin yanısıra dönemin İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan gibi isimlerse karşı çıkıyor. Ezgi Başaran'a verdiği röportajda Ahmet İsvan, 'O gün başka bir güç devredeydi' ifadesini kullanıyor.
GÜNCEL Ö. Laçiner: Berktay nasıl bu kadar fütursuzca söyleyebiliyor

Türkiye solunun önde gelen isimlerinden Ömer Laçiner, 1 Mayıs 1977'de katliamının solun iç çekişmelerinden kaynaklandığını öne süren Prof. Halil Berktay'ı eleştirdi. Laçiner, failin devlet olduğundan şüphe etmezken devletin provokasyon için soldan cesaret bulduğunu aktardı. Bununla birlikte Laçiner, Berktay 'nasıl bu kadar fütursuzca söyleyebiliyor' diye konuştu.