OSMAN KAVALA

GENEL Osman Kavala kronolojisi: 'Her şey tutukluluğun devamı için'

Osman Kavala’ya Özgürlük Koordinasyonu, Osman Kavala'nın yargılanma sürecinin adım adım kronolojisini çıkardı ve yaşananlara “Son verin” dedi. "Yılları ve Sınırları Aşan Hukuksuzlu" başlığıyla yayınlanan açıklamada, "Kronolojiyi takip edince, nasıl her şeyin Kavala’nın tutukluluğunun devamı için yapıldığı açıkça görülüyor” dendi.
GÜNCEL Kavala tahliye edilmedi

Gezi davasında mahkeme heyeti, Osman Kavala'nın tahliye talebini reddetti. Bir sonraki duruşmayı 8-9 Ekim tarihlerine erteledi.
GÜNCEL Aksakoğlu: Bu ülkeye bir an önce adalet gelmeli

Gezi davası kapsamında 221 gündür tutuklu bulunan hak savuncusu Yiğit Aksakoğlu hakkında verilen tahliye kararının ardından tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden ayrıldı. Aksakoğlu, ''Osman bey için çok üzgünüm. 20 aydır sebepsiz içeride. İçeride haksız yere tutuklu çok sayıda insan var. Bize piyango çıkmadı. Bir an önce bu ülkeye adalet gelmeli" ifadelerini kullandı.
GÜNCEL Gezi davası: Mahkeme Başkanının muhalefet şerhi

Gezi davasında Yiğit Aksakoğlu'nun tahliye edildi. Osman Kavala’nın ise tutukluluğunun devamına karar verdi. Karara muhalefet şerhi koyan mahkeme başkanı Mahmut Başbuğ, Kavala’nın tahliye edilerek ev hapsinde tutulması gerektiğini belirtti.
GÜNCEL Emniyet’ten gözaltı açıklaması

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sabah saatlerinde gerçekleşen gözaltılarla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada 13 kişinin gözaltında olduğu belirtilirken. gözaltı gerekçesi olarak ise Gezi eylemleri gösterildi.