KİLİSELER

GÜNCEL Mısır’da kilise saldırıları sonrası 3 aylık OHAL

Dün Mısır’da iki ayrı kiliseye düzenlenen saldırılarda en az 45 kişi yaşamını yitirdi, saldırıyı IŞİD üstlendi. Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, Pazar günü gerçekleşen bombalı saldırıların ardından üç aylık OHAL ilan etti.
TÜRKİYE IŞİD kiliseleri, Alevileri, cemevlerini fişlemiş

10 Ekim Ankara Katliamı’na ilişkin hazırlanan iddianameye göre patlamayı gerçekleştiren Yunus Durmaz, Türkiye genelindeki tüm kiliselerin bilgileri bilgisayara kaydetmiş, onlarca Alevi köyünü ve kültür derneğini fişlemiş.
GÜNCEL Sur için yaşatma platformu

Çatışmalardan sonra “Acele kamulaştırma" kararı alınan Sur Diyarbakırlı 310 sivil toplum örgütü bir araya gelerek “Suriçi Koruma ve Yaşatma Platformu”nu kurdu. Platform adına açıklama yapan DTS Odası Başkanı Sayar, “Merkezi hükümetin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın teklifi üzerine aldığı kamulaştırma kararı yürürlükteki mevzuatlara aykırı olarak tesis edilmiştir” diye konuştu.
TOPLUM Anadolu’da Ermeniler din görevlisi bekliyor

Diyarbakır, Van ve Kayseri’de Ermeni kilisesi olmasına karşın, Patrikhane tarafından din adamı atanmadığından, bu kiliselerin hiçbirinde düzenli olarak ayin yapılamıyor. Şu anda Türkiye’de, İstanbul’daki kiliseler ve İskenderun’daki kilise dışında hiçbir kilisede daimi bir din görevlisi yok.
DÜNYA Musul'da kiliseler artık hapishane

5 aydır (İŞ)İD kontrolü altında olan Musul’dan 160 bin Hristiyan göç etmek zorunda kaldı. Şehirdeki kiliseler ise, örgütün kurallarına uymayanları cezalandırdığı hapishaneler haline getirildi.