ARJANTİN

GENEL ‘Seçimle gelen otoriterlere karşı nasıl mücadele etmek gerektiğini henüz bilmiyoruz’

İnsan hakları akademisyeni, Harvard Üniversitesi John F. Kennedy Kamu Yönetimi Bölümü’nde uluslararası normlar ve kurumlar, uluslarötesi savunuculuk ağı, insan hakları hukukunun ve politikalarının etkisi, geçiş sürecinde adalet konularında çalışmalarını sürdüren Prof. Kathryn Sikkink, Hrant Dink Vakfı’nın organize ettiği ‘Geçmişe Bakmak, Geleceği Tasarlamak’ konferansının açılış konuşmasını yaptı ve ‘İnsan haklarının geleceğini tasarlamak’ panelinde yer aldı. Doktorasını Columbia Üniversitesi Siyaset Bilimleri Fakültesi’nden alan Sikkink, insan hakları alanındaki çalışmalarını Agos’a anlattı.
GÜNCEL Adana’dan Buenos Aires’e uzun bir yolculuk: Arjantin’de Ermeni Diasporası

Profesyonel rehber Orçun Urgun, Latin Amerika ülkelerine ilişkin merakı çerçevesinde bu ülkelere yoğun olarak göç etmiş Ermenilerle ilgilenmiş bir isim. Daha önce sayfalarımızda geçmişten günümüze Brezilya Ermenileri’ni tanıtan Urgun’la bu kez Arjantin Ermeni Diasporası’nın hikâyesine yolculuk ediyoruz. Her durak, birbirinden kıymetli bilgi ve deneyimlerle yüklü…
GÜNCEL Papa’nın takımı Azerbaycan’ı reddetti

Avrupa’da İspanya’nın Atletico Madrid ve İngiltere’nin Sheffield Wednesday takımlarıyla anlaşmaları bulunan Azerbaycan, Güney Amerika’daysa umduğunu bulamadı. Arjantin’de Ermeni nüfustan yoğun destek alan San Lorenzo ve Uruguay’ın Penarol takımları, “Para her şey değil” diyerek, Azerbaycan’ın teklifini geri çevirdi.
GÜNCEL Ermenistan’daki en büyük yatırımcı Arjantin

Ermenistan’da yıllardır en büyük yatırımcı ülke Rusya’yı, geçtiğimiz yıl Fransa geride bırakmıştı. Bu yıl ise büyük bir atılım yapan Arjantin, yatırımlarını geçtiğimiz yıla göre on kat artırarak ilk sıraya yükseldi. Bu sıçramanın ardındaki isim ise Eduardo Eurnekian.
GÜNCEL Arjantin’de Ermeni Soykırımı Müzesi

Buenos Aires Valiliğinin Arjantin Ermeni cemaatine Ermeni Soykırımı Müzesi yapılması için hibe ettiği arazide gerçekleştirilen Ermeni Soykırım Müzesi’nin temel atma töreni gerçekleşti.