DARON ACEMOĞLU

GENEL Acemoğlu kurumsal değişiklikler öneriyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Başbakan Yardımcısı Tigran Avinyan ve diğer hükümet temsilcileriyle birlikte ünlü ekonomist Daron Acemoğlu ile görüntülü bir görüşme gerçekleştirdi. Ermenistan’da yapılacak kısa, orta ve uzun vadeli reformların konuşulduğu görüşme hakkında Başbakanlık Basın Merkezi açıklama yaptı.
GÜNCEL Acemoğlu'ndan Ermenistan ve Diaspora yorumu

Toronto'da faaliyet yürüten “Ermeni Rönesansı” (Armenian Renaissance) adlı kurum, diasporanın Ermenistan'daki rolü üzerine bir konferans düzenledi. 9 Eylül'de gerçekleşen “Sasun Delileri'nden sonra Ermenistan ve Diaspora” başlıklı konferansa Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde profesör olan Daron Acemoğlu da görüntülü bağlantıyla katıldı. Dünyaca ünlü ekonomist, konuşmasında Ermenistan'ın sorunlarını, fırsatlarını ve diasporanın rolünü ele aldı.
GÜNCEL Basına baskı, Türkiye'deki kurumların sıhhati için alarmdır

Ünlü ekonomi profesörü Daron Acemoğlu: Ekonomik başarı geniş bir siyasi kurumsal zeminle olabilir. Medyaya baskı var diye yatırımcılar hemen sizi terk etmeyebilir. Ama bu gelişmeler, örneğin basına baskı, Türkiye'deki kurumların sıhhati için alarmdır ve derin ekonomik bedelleri olur.
GÜNCEL ‘İki gücün çatışmasından bir temizlenme çıkabilir’

Geleceğin Nobel adayı olarak gösterilen Acemoğlu’nun Robinson'la beraber kaleme aldığı ve büyük yankı uyandıran kitabı 'Why Nations Fail?' Doğan Kitap'tan 'Ulusların Çöküşü' başlığıyla geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Daron Acemoğlu'yla hem aldığı ödülü hem de Türkiye gündemini konuştuk. Acemoğlu, son günlerde yaşanan gelişmelerden ötürü kaygılı da olsa, Gülen Cemaati–AK Parti çatışmasıyla yaşanan krizin bazı fırsatları da içerdiğini söylüyor.
GÜNCEL ‘Krize bir yıl daha çözüm yok’

Dünyanın önde gelen iktisatçılarından Daron Acemoğlu, Türkiye’nin son 10 yılda geçirdiği dönüşümü ve Avrupa’yı saran derin ekonomik krizin nedenleriyle muhtemel sonuçlarını anlattı. Acemoğlu’na göre AB ülkeleri, krize 2013’ün sonuna kadar kalıcı bir çözüm üretemeyecekler çünkü önlerinde birbirinden zor iki seçenek var. AB’nin krizi çözülmezse bu Türkiye’yi de tahmin edilenden çok etkileyecek.