VLADİMİR PUTİN

GENEL Kremlin’de sıcak buluşma

Ermenistan’daki kritik Parlamento seçimlerinin ardından, 27 Aralık’ta Moskova’da Ermenistan ve Rusya Federasyonu liderleri buluştu. Ermenistan’da oldukça ilgi ile izlenen bu görüşmenin halk tarafından en önemli bulunan kısmı “Doğalgaz fiyatlarının olası artışı” meselesi oldu. Muhalefetin seçimlerin hemen ardından “Paşinyan Moskova’nın istediği lider değil, bunun ilk sinyali artan doğalgaz fiyatları olacaktır” sözleri, halkın bir kısmında rahatsızlık yaratmıştı.
GÜNCEL Azeri milyarderin barış çağrısı karşılık bulacak mı?

Azerbaycan - Ermenistan arasında suların kısmen durulmasının ardından çözüme ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya vatandaşı ünlü Azeri işadamı Ferhad Ahmedov’dan gelen iki açılım ve ABD’nin eski Azerbaycan büyükelçisi Matthew Bryza’nın iki öneriyi sahiplenmesi, bölgede barış için yeni bir seçenek doğurdu.
GÜNCEL Rusya, Suriye’den ‘kısmen’ geri çekiliyor

Putin’in geri çekilin emrinden sonra Suriye’deki Rus askeri güçlerinden ilk grup, bu sabahtan itibaren Suriye’deki üslerden ayrıldı. Çekilmenin Rusya’nın Suriye’deki askeri varlığının sona ermesi anlamına gelmediği ve kalacak askerlerin, Suriye’deki ateşkesi kontrol etmeye devam edeceklerini belirtildi.
GÜNCEL Avrasya Ekonomi Birliği için sınav yılı

Dünyadaki doğalgaz rezervinin yüzde 20’si, petrol rezervininse yüzde 15’ini elinde bulunduran Avrasya’nın yeni birliği için geçtiğimiz yıl, hızlı bir yolculuk oldu. Ancak, 2015 için aynı şeyleri söylemek mümkün olacak mı; birlik, temel direk Rusya’nın yaşadığı ekonomik krize rağmen ayakta kalabilecek mi? Sinyaller aksi yönde.