KIPTİLER

GÜNCEL Papa Tavadros tahta geçti

Kıpti Ortodoks Kilisesi'ni kırk yıl boyunca yneten ve önemli izler bırakan Papa III. Şenuda'nın Mart ayındaki ölümünden sonra Papa seçilen Tavadros, Pazar günü düzelenen tahta çıkma töreninin ardından görevine başladı.
GÜNCEL Kıpti kilisesine yeni papa

Ortadoğu’nun en büyük nüfusa sahip kilisesi olan Mısır’daki Kıpti Ortodoks Patrikhanesi, 8 aydır boş kalan patriklik koltuğuna 4 Kasım’da Episkopos Tavadros’u seçti ve Episkopos, Papa II. Tavadros unvanıyla bu kadim kilisenin 118. patriği oldu.
GÜNCEL Tavadros: Mısırlı Hristiyanlar için hükümetten güvence istiyoruz

Mısır'daki Kıpti Ortodoks Kilisesi'nin yeni Patriği Tavadros, Mısır'ın kağıt üzerinde değil, pratikte uygulanan gerçek bir reform hareketine ihtiyacı olduğunu belirtti. Kilise’nin, İslami kesimlerin yükselmesinden endişelenmediğini belirten Tavadros selefi Şenuda gibi, Kudüs 'işgal' altında olduğu müddetçe bölgeyi ziyaret etmeyeceğini de vurguladı
GÜNCEL Kıptilerin yeni lideri Papa Tavadros

Ortadoğu'nun en büyük Hıristiyan azınlığını oluşturan Mısırlı Kıptilerin yeni lideri Episkopos Tavadros oldu. Kıptilere yönelik saldırıların tırmandığı Mısır'da, ülkede iktidar olan Müslüman Kardeşler de Hıristiyan azınlığı tedirgin etmeye devam ederken, 2400 kilise yetkilisi temsilcinin katıldığı ayinde Papa seçilen Episkopos Tavadros, 18 Kasım’da yapılacak bir törenin ardından görevinin başına geçecek.