MUHALİFLER

GÜNCEL Doğu Halep'ten tahliyeler durduruldu

Esad hükümeti, Doğu Halep'teki muhalif savaşçıların ve ailelerinin tahliyesinin durdurulduğunu açıkladı. Şam yönetimi muhalifleri anlaşmanın koşullarını ihlal ettiğini iddia ediyor.
GÜNCEL Reuters: Halep'te tahliye perşembeye ertelenebilir

Halep'in tamamen Esad güçlerinin eline geçmesinin ardından muhaliflerin kentin doğusundan çekilmesi beklenen saatte gerçekleşmedi. Reuters’in haberine göre doğu Halep’teki tahliye Perşembe gününe ertelenebilir.
GÜNCEL Şam yönetiminden BM'nin önerisine ret

Suriye yönetimi, BM’nin Doğu Halep'in yönetiminin cihatçı savaşçıların kentten ayrılması karşılığında muhaliflere bırakılmasını öngören planını reddetti.
DÜNYA Cenevre görüşmeleri resmen başladı

Cenevre görüşmeleri iki yılın ardından dün resmi olarak başladı. Görüşmelerde moderasyonu sağlayacak olan Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, dün muhaliflerle yaptığı görüşmenin ardından bugün de Esad rejimi heyetiyle görüşecek.
GÜNCEL Rusya’da yeni bir muhalif cinayeti

Rusya’da muhalefetin önde gelen isimlerinden Boris Nemtsov’un, Kremlin yakınlarında öldürülmesi ve cinayetin. 1 Mart’taki hükümet karşıtı yürüyüşten hemen önceye denk gelmesi gözlerin Putin’e çevrilmesine neden oldu.