PINAR SELEK

KÜLTÜR SANAT ‘Sürüne Sürüne Erkek Olmak’ artık sahnelerde

Romanların, hikâyelerin tiyatroya uyarlanmasına alışığız da, söz konusu bir sosyoloji kitabıysa, buradan bir oyun nasıl ve neden çıkarılır? Sosyolog-yazar Pınar Selek’in ‘Sürüne Sürüne Erkek Olmak’ adlı araştırmasından aynı isimle bir oyun kotaran Tiyatro Alesta ekibi, aslında oyunları ile bu sorulara yanıt veriyor. Erk sisteminin oluşturulmasında ağırlıklı rolü bulunan zorunlu askerlik hizmeti sırasında yaşananları, doğrudan tanıklarından aktaran kitap, yıl boyu sahnelerde ve farklı şehirlerde izleyici ile buluşacak.
GÜNCEL ‘AİHM’nin ret kararı prosedürel’

AİHM, Sosyolog Pınar Selek’in kötü muamele, adil yargılanma ve ifade özgürlüğü temelindeki başvuru dosyasını usulen reddetti. Selek'in avukatı Alp Selek, AİHM’nin, Anayasa Mahkemesi’ne yapılacak bireysel başvuru yolu tüketilmeden yapılan başvuruları prosedür olarak geri çevirdiğini belirterek, “Sonuçta AİHM, bizim açımızdan Türkiye’de hukuken aksi bir sonuç çıkarsa ve iç hukuk yolunun da tüketilmesi halinde, tekrar başvurma olanağını açık tutuyor” dedi.
GÜNCEL Pınar Selek'e 4. beraat

Mısır Çarşısı’ndaki patlama nedeniyle 16 yıldır yargılanan, hakkında verilen üç beraat kararı üç kez bozulan sosyolog yazar Pınar Selek’in davasında dördüncü kez beraat kararı çıktı.

Hâlâ Tanığız Platformu, sosyolog Pınar Selek’ın yargılandığı davanın 19 Aralık’ta görülecek duruşması için bir basın açıklaması yayımladı. Platform, nihai beraate kadar davanın takipçisi olacaklarını bir kere daha hatırlatıyor.
GÜNCEL Selek için müebbet ısrarı

Hakkında daha önce üç kez beraat kararı verilen Pınar Selek’in yeniden yargılanmasına başladı. Savcı Yılmaz Kıstı, Selek için bir kez daha müebbet hapis cezası istedi.
GÜNCEL Pınar Selek hakkında yakalama kararı kaldırıldı

'Mısır Çarşısı' davasında Pınar Selek hakkında yakalama kararı kaldırıldı. Cumhuriyet Savcısına mütalaasını hazırlaması için süre verilmesine hükmeden mahkeme heyeti, usul ve yasaya uygun olduğunu belirttiği Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin bozma ilamına uyulmasına karar verdi.