ÜNİVERSİTE

TOPLUM 7 soruda LYS tercihleri

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercihleri bu hafta başlıyor. Üniversite adayları, tercih listelerini 18-26 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM’ye kurumun internet sitesi üzerinden gönderecekler. Psikolojik Danışman Orhan Gez’le, üniversite adaylarının nasıl tercih yapmaları gerektiği üzerine konuştuk.
GÜNCEL Üniversite eğitiminde Ermenistan seçeneği

Üniversiteye hazırlanan öğrencilerin büyük bir bölümü, LYS sonuçlarının belli olmasının ardından, kazandığı bölümle kayıt oldu. Herhangi bir bölüme yerleşemeyen adaylardan bazıları, bir yıl beklemek yerine, yurtdışında eğitim veren üniversitelere yöneldi. Son yıllarda Ermeni öğrenciler arasında giderek popülerleşen Ermenistan seçeneği, bu yıl da ilgi çekiyor.
KÜLTÜR SANAT Kadınlar 100 yıldır üniversitede

Türkiye’de kadınların üniversiteye girme hakkını elde etmelerinin 100. yılına özel bir etkinlik düzenleniyor. Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Forumu ve İstanbul Kadın Müzesi işbirliğiyle hazırlanan ‘Akademide Toplumsal Cinsiyet Eşitliği - Uluslararası İyi Örnekler Sempozyumu’ 6 – 8 Kasım tarihlerinde, Karaköy Minerva Palas’ta gerçekleşecek.
GÜNCEL Mezuniyet pankartlarının sahipleri anlatıyor

Gezi eylemleri sonrası üniversite mezuniyet törenlerinde hazırlanan pankart geçidinin taşıdığı sosyal ve siyasi mesajlar ne derece anlaşılıyor? Yoksa amaç, neşeli pankart fotoğraflarının sadece ‘tıklanıp’ geçilmesi mi? 2013 ve 2014 mezunlarının öne çıkan pankartlarını hazırlayan öğrencilerden birkaçıyla görüştük.
TOPLUM Tercihlerinizi istek sırasına göre yapın

ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi), LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sonuçlarını 28 Haziran günü açıkladı. Tercihler ise 7-17 Temmuz arasında yapılacak. Fen Bilimleri Dershanesi rehber öğretmenlerinden Orhan Gez, tercih yaparken dikkat edilmesi gereken önemli noktaları Agos için yazdı.