CUMARTESİ ANNELERİ

GENEL ‘Orada olmak doğru, bunu yapmaya devam etmek gerekiyor’

Cumartesi Anneleri’nin 700. hafta gerçekleştireceği oturum, polis tarafından engellendi, gaz bombaları, plastik mermiler atıldı, çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polisin Arat Dink’i de gözaltına alma çabası HDP’li vekillerce engellendi, olay anına dair fotoğraf sosyal medyada birçok kez paylaşıldı. Hrant Dink’in oğlu Arat Dink ile devletin tutumunu ve Cumartesi Anneleri’nin yıllar süren hak mücadelesini konuştuk.
Kayıp yakınları: Adalet ve yakınlarımız nerede?

İHD, Cumartesi Anneleri ve gözaltında kaybedilenlerin aileleri “Gözaltında Kayıplara Karşı Uluslararası Mücadele Haftası’nın nedeniyle dün Adalet Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yapıp, “Kayıplarımız nerede? Adalet nerede?” diye sordu.
GÜNCEL 20 yıldır değişmeyen talep: Adalet

Cumartesi Anneleri, nöbetlerinin 20. yıl dönümünde dün akşam Galatasaray Meydanı’nda buluştular. 20 senedir nöbet tuttukları yerde, gözaltında kaybedilen yakınları için ‘’faillerin ortaya çıkarılması ve adaletin yerine getirilmesi’’ çağrısı yaptılar.
GÜNCEL Kapıdaki tehlike: zaman aşımı

Çok sayıda faili meçhul ve kayıp davasında zaman aşımı sınırına gelindi. Eğer adım atılmazsa bu dosyalar kapatılmış olacak. İHD ve Cumartesi Anneleri zaman aşımı tehlikesine karşı yeni bir kampanya başlattı.