DİN

İNSAN HAKLARI ‘İnanç ülkesi’ Ermenistan’da dinsiz olmak

Eskiden Sovyetler Birliği’nin parçası olan Ermenistan'da, bağımsızlığın kazanılmasından beri din konusunda kafa karışıklığı yaşanıyor. Dinin uzun yıllar yasak olduğu ülkede din baskınlığının yükselişini, her geçen yıl artan kilise sayısından bile anlamak mümkün.
GÜNCEL Farklılıkları ve benzerlikleriyle Ermeniler ve Türkler

Hrant Dink Vakfı’nın Ermenistan Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı’nın “Sınırları Aşıyoruz” Ermenistan -Türkiye Burs Programı ile Ermenistan’a giden ve Ermeniler ile Türkler arasında kültürel benzerlikleri ve farklılıkları katılımcı gözlem yoluyla araştıran antropolog Emine Onaran İncirlioğlu, Şubat ayında başlayan ve 4 ay süren çalışmasında edindiği gözlemlerini aktardı.
KÜLTÜR SANAT Bir kibrit ve bir kilise

SALT Galata, 14 Kasım - 18 Ocak arasında, güncel sanatın dinî ritüellere ve maneviyata bakışını araştıran bir grup sergisine ev sahipliği yapıyor.
GÜNCEL Hıristiyanlık güneye göç ediyor

ABD’nin ünlü teoloji okullarından Gordon-Conwell’de hazırlanan ‘Kendi Bağlamında Hıristiyanlık’ raporu, 1970’den 2010’a kadar dünyadaki dinlerin, özellikle Hıristiyanlığın yaşadığı değişime ışık tutuyor ve 2020’de dünyanın din haritasının nasıl değişeceğine dair tahminlere yer veriyor.