CHARLİE HEBDO

GÜNCEL ‘Gerçek İslam’ı tanımlayabilecek bir otorite yok’

Paris’te 7 Ocak’ta yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği Charlie Hebdo saldırısı, Türkiye’de her olayda olduğu gibi iki kutup ekseninde tartışıldı. Bazı analizlerde ‘İslami terör’ün yaygınlığına yer verilirken, bazıları da ‘Avrupa’da yükselen İslamofobi’ye ve ‘gerçek İslam’ın bu olmadığına’ dikkat çekti. Bu tartışmaların belirli noktalarını, dünyada kolonyalizm çalışmalarının sayılı isimlerinden, ‘İyi Müslüman, Kötü Müslüman’ kitabının yazarı, Columbia Üniversitesi Antropoloji bölümünden de görev alan Makerere Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Enstitüsü Direktörü Prof. Mahmood Mamdani’ye sorduk.
GÜNCEL İlkelerin çatışması mı ilkesizlik mi?

Artun Mimar, Ahmet Davutoğlu'nun Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik mahkeme kararıyla ilgili açıklamasında vurguladığı üç ilke ve bunların 'bilinçaltı mesajları' hakkında yazdı.
GÜNCEL Cumhuriyet önünde  gözaltı

Cumhuriyet Gazetesi'nin yeni Charlie Hebdo sayısından 4 sayfayı yayımlaması üzerine sosyal medyada gazeteye yönelik hedef gösterme devam ederken, gazete binasının etrafında bulunan şüpheli 3 kişi gözaltına alındı
GÜNCEL Cumhuriyet önce arandı sonra korundu

Charlie Hebdo'nun bugün yayımlanacak yeni sayısından 4 sayfayı Türkçe yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi’nin dağıtım kamyonları dün gece polis tarafından arandı. Gazetenin Şişli’de bulunan binası da polis tarafından güvenlik gerekçesiyle abluka altına alınmış durumda.
GÜNCEL Paris 'Charlie'yim' demeye hazır

Paris, bugünkü büyük terör karşıtı eyleme hazırlanıyor. Bir milyonu aşkın vatandaşın katılacağı eylemde 50’yi aşkın dünya lideri de hazır bulunacak. Güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.
GÜNCEL Charlie Hebdo'nun gözünden Türkiye gündemi

7 Ocak’ta silahlı saldırıya uğrayan Charlie Hebdo, yayın hayatı boyunca Türkiye ile ilgili konuları da gündemine aldı. Özellikle de Ermeni Soykırımı ve Kürt meselesi derginin sayfalarında çeşitli vesilelerle yer buldu.