HAKARET

GÜNCEL Nuriye Gülmen'den mesaj var

OHAL KHK’sıyla işlerinden atılan ve işe iade için başlattıkları açlık grevi 89. gününe ulaşan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça 13 gündür tutuklu.
Tekme atan saldırgan için yakalama kararı

İstanbul’da Ayşegül Terzi’ye ‘şort giydiği’ gerekçesiyle tekme atan Abdullah Çakıroğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Çakıroğlu, ilk duruşmada tahliye edilmişti.
GÜNCEL Belge: Niye başkasına değil de bana hakaret ediyor diye bir düşünse

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazısıyla hakaret ettiği gerekçesiyle bugün hakim karşısına çıkan Murat Belge, “Türkiye’nin en kalabalık kulüplerinden birisine üye oldum. Tayyip Erdoğan’a hakaret edenler kulübü. 2 bin kişi kadar olmuşuz” diye konuştu. Orhan Pamuk, Ömer Laçiner ve Jale Parla gibi isimlerin de destek vermek için geldiği dava, 20 Eylül’e ertelendi.
GÜNCEL Baskın Oran’a ölüm tehdidine takipsizlik

Prof. Dr. Baskın Oran'a ABD'de oturan bir kişinin gönderdiği ağır hakaret ve tehdit içerikli e-maile ilişkin suç duyurusundan takipsizlik kararı çıktı. Gerekçe olarak hakaretin ABD’den yapılacağı için yaptırımsız kalacağı gösterildi.
GÜNCEL Hakareti mahkum ettiren Sarıbaş da hakaret etmişti

İnternetteki yolsuzluk tapelerinde 'Bu milletin a... koyacağız' diyen Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, eski AKP milletvekili Süleyman Sarıbaş’ın açtığı davayla 8 bin TL’lik manevi tazminat ödemeye mahkum oldu. Fakat, Cengiz’i ‘millete hakaret’ suçlamasıyla mahkum ettiren Sarıbaş’ın hakaret sicili pek de parlak değil.