NEW YORK

GÜNCEL Evsizlerin umudu William Boyajian

Her gün milyonlarca insan New York metrosunu kullanıyor. Pek çok şehrin metrosu gibi, New York metrosu da bağımsız müzisyenlerin sahnesi olarak işlev görüyor. Çoğu ek gelir için şarkı söyleyen veya müzik yapanlar arasında William Boyajian ismi, farklı bir öneme sahip.
DERKENAR İnsanı yenileyen şehrin ardından

Geçen Ağustos’ta başlayan New York molam sonlandı. Bir şehirde uzunca vakit geçirip döndükten sonra “Nasıl geçti?” sorusu, çoğu zaman sevimsiz oluyor, çünkü her şeyi üç cümleyle özetlemek, o şehre haksızlık olacakmış gibi geliyor. İlk kısa özet: New York’u çok sevdim, çok farklı duygular yaşattı bana New York City! New York, yalnızca 24 saat yaşayan bir şehir değil, yaşanmasını talep eden, keşfettikçe güzelleşen, içinde binlerce rüya barındıran apayrı bir dünya.
DERKENAR Planperestlerin şehri

Bir yandan ilham verici, öte yandan kaotik; bir yandan kibirli, öte yandan mütevazı; bir yandan planperestlerin öte yandan da hayalperestlerin ve “çoluk çocukların” şehri (bakınız: Patti Smith, ‘Çoluk Çocuk’); bir yanıyla “dünyanın başkenti benim, ayağını ona göre denk al” diyor, bir yandan da “biraz gevşe...” Bazı şehirler deneyimlenmeli ve hatta mümkünse tatil için değil de yaşamak için gitmeli.
DERKENAR Hayata  New York  Molası

Kısa bir süre sonra bir süreliğine New York'a göçüyorum, gidişimin sebebi ise Columbia Üniversitesi'nin İnsan Hakları Enstitüsü tarafından uygulanan ‘Tarihi Diyalog Burs Programı’na katılmaya hak kazanmış olmam.