FİLM

GENEL Savaş karşıtı Rusların hikâyeleri film oldu: ‘Tanık Travması’

İstanbul, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşın ilk günlerinden bu yana, çok sayıda savaş karşıtı Rusyalının yeni adresi oldu. Bazıları başka ülkelere geçmeden önce geçici olarak Türkiye’yi seçti, bazıları ise yaşamını burada kurma çabasında. Rusyalı yönetmen Taya Zubova, savaşın başlamasıyla ülkelerinden ayrılan ve İstanbul’da savaş karşıtı Rusyalı göçmenlere ortak yaşam alanı sunan ‘Nuh’un Gemisi’nde yaşayan kişilerin hikâyelerini takip eden ‘Tanık Travması’ adlı filme imza attı.
KÜLTÜR SANAT Ölüp ölüp dirilmek

Leonardo Di Caprio’nun başrolünde oynadığı son filmi Diriliş’te (The Revenant) görselliği güçlü bir atmosferde seyircisini 1800’lerin Amerika’sına, bir intikam hikâyesine götürüyor.
GÜNCEL 'Homo Politicus' Avrupa Konseyi’nde gösterildi

Ermeni Soykırımının ilk günlerinde Alman Papaz Lepsius’un Osmanlı’nın Ermenilere yönelik tehcir siyasetini durdurmak için Enver Paşa’yla yaptığı görüşmeyi anlatan ‘Homo Politicus’ filmi Avrupa Konseyi’nde parlamenterlere gösterildi.
KÜLTÜR SANAT 100. yılın ilk filmi ‘1915’ yolda

ABD yapımı ‘1915’ adlı psikolojik gerilim filminin, bu yıl 22 Nisan’da ABD’de gösterime girmesi planlanıyor. Garin Hovannisian ve Alec Mouhibian’ın beraber yazıp yönettiği filmin başrollerinde Simon Abkarian, Angela Sarafyan, Sam Page, Nikolai Kinski ve Jim Piddock var.
GÜNCEL 'Ermeni'nin Gözyaşları' sponsor krizi çıkardı

Türk Hava Yolları, Kosova Prizren’de düzenlenen belgesel film festivali DokuFest’in sponsorluğundan, festival programında yer aldığını düşündüğü ‘Ermeni’nin Gözyaşları’ filmini gerekçe göstererek çekildi. Festival programında yer almayan, üstelik varlığından bile şüphe duyulan bir filmin yol açtığı bu ufak kriz, gariplikler ülkesi Türkiye’de elbette şaşkınlık yaratmadı.