GREV

GÜNCEL Sendikalardan 'barış grevi'

DİSK, KESK ve TMMOB 29 Aralık Salı günü Güneydoğu'da yaşanan savaşa dikkat çekmek için “Savaşa Karşı Barış İçin” hizmet üretmeyeceklerini açıkladı.
GÜNCEL Metal işçilerinin direnişi Kocaeli'ne sıçradı

15 Mayıs’ta Bursa’da Renault işçilerinin başlattığı grev büyüyor. Önce Tofaş çalışanlarının, ardından Coşkunöz emekçileri ve Mako işçilerinin katıldığı greve bugün itibariyle Kocaeli’ndeki Ford Otosan ile Delphi, Valeo ve Ototrim fabrikası işçileri de katıldı.
GÜNCEL Sağlık emekçileri için grev günü

Bugün Türkiye genelinde binlerce sağlık emekçisi grev yapacak. Sağlıkta dönüşüm programına karşı 16 derneğin öncülüğünde çıkılan grev süresince acil servis ve yoğun bakım üniteleri dışında hastanelerde sağlık hizmeti verilmeyecek.
GÜNCEL Konu işveren çıkarı olunca 'güvenlik sorunu'

Metal işçilerinin grevlerinin “milli güvenlik” gerekçesiyle 60 gün ertelenmesi üzerine meslek örgütleri ve sendikalar ortak bir açıklama yayımlayarak grev hakkının derhal iade edilmesi çağrısında bulundu.
GÜNCEL Greve 60 gün erteleme

Bakanlar Kurulu, Birleşik Metal-İşçileri Sendikası tarafından uygulanmakta olan grevi, 'milli güvenliği bozucu' nitelikte olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle erteledi.
GÜNCEL Kupa kimin için oynanıyor?

Brezilya halkı Dünya Kupası'nın yüklediği ekonomik tablonun farkında. Ve bir yandan çok sevdikleri futbolun coşkusunu yaşarken bir yandan da 'Kupa kimin için ?' sorusuyla eylemlere devam ediyor. Rezil olmak istemeyen hükümetten hak koparmak için sendikaların da desteğiyle greve gidiyorlar.
GÜNCEL Dünya Kupası'na beş kala Brezilya

2014 FIFA Dünya Kupası, ev sahibi Brezilya ile Hırvatistan arasında 12 Haziran'da yapılacak açılış maçı ile başlayacak. Kupa hazırlıkları Sao Poulo sokaklarını da renklendirdi. Protestolar ise devam ediyor.