KOLOMBİYA

GÜNCEL Kolombiya'da yeni barış anlaşması

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos yarın FARC gerillalarıyla yeni bir barış anlaşması imzalanacağını duyurdu. İmzalanacak yeni anlaşma referanduma götürülmeyecek.
GÜNCEL Kolombiya'da ateşkes 31 Ekim'e kadar uzatıldı

Kolombiya’da hükümet ile FARC arasındaki ateşkes, cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos’un açıklamasına göre Ekim sonuna kadar uzatıldı. Sürecin sonrasında nasıl devam edeceği belirsizliğini koruyor.
GÜNCEL Kolombiya'da barış referanduma takıldı

FARC ve Kolombiya hükümeti’nin 52 yıllık savaşı bitiren barış anlaşması, halk oylamasına takıldı. Referandumdan yüzde 50,24 hayır oyu çıktı, barış anlaşması reddedildi.
DÜNYA Kolombiya'da 6 ay içinde barış

Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos, Küba'nın başkenti Havana'da yaptığı açıklamada, FARC ile yürütülen barış görüşmelerinde nihai anlaşmanın imzalanması için karara varıldığını duyurdu. Santos, FARC ile yürütülen barış görüşmelerinin gelecek 6 ay içinde sonuçlanacağını kaydetti.
ŞAPGİR 'Ve bu arada, Armenia’da bir takside…'

İki yıl önce motosikleti ile yola çıkan Antranik Zekian, Kolombiya haritası üzerinde karşılaştığı “Armenia” ismi karşısında şaşırır ve bu ismin izini sürmeye başlar. Amerika’da bir yere Armenia isminin verilmesinin sebebi nedir? Kolombiya’da Armenia’nın ne işi vardır? Sibil Çekmen bizi Antranik’in (Anto) hikâyesiyle tanıştırdı ve onun kaleme aldığı yazıyı Fransızcadan çevirdi.