ÇAĞLAYAN ADLİYESİ

GENEL Dink cinayeti davasının 21. duruşma haftası başladı

Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı dava devam ediyor. Bugün (14 Mayıs 2018) yeniden görülmeye başlanan celse, 15 ve 17-18 Mayıs tarihlerinde Çağlayan Adliyesi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edecek.
GÜNCEL Aslı Erdoğan tutuklandı

Gözaltındaki Aslı Erdoğan'ın karakoldaki ifade işleminde Özgür Gündem gazetesinin Yayın Danışma Kurulu üyesi olmak ve Gazete’de yayınlanan yazıları delil gösterildi. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Erdoğan, tutuklandı.
GÜNCEL İstanbul adliyelerinde 106 gözaltı

Darbe girişimi soruşturması kapsamında İstanbul, Gaziosmanpaşa ve Bakırköy adliyelerinde görevli olan, haklarında gözaltı kararı bulunan personele operasyon düzenlendi. 106 kişi gözaltına alındı.
TÜRKİYE Zenit: “Ben raporda ‘öldürülecek’ dedim, değiştirildi”

Dün başlayan Dink cinayeti davasında dönemin Trabzon İstihbarat polis memuru Muhittin Zenit’in sorgulanmasına devam edildi. Zenit, “Ben memur olarak 'öldürülecek' olarak arz ettim. Şube müdürüne götürdükten sonra da Engin Dinç, Özkan Mumcu’yla görüp dizayn etti” diye konuştu.
TÜRKİYE Zenit: Ses getirici eylemin ne olduğu net

Dink cinayeti duruşmasının ilk günü, Dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü memuru Muhittin Zenit’in savunması ve sorgusuyla başladı. Zenit'e, 20’ye yakın kayıp F5 raporu, Zeynel Abidin Yavuz, cinayetten sonra Erhan Tuncel’le yapılan görüşme, İstanbul’a gönderilen F4 raporunun kim tarafından ‘ses getirecek eylem’ olarak değiştirildiği gibi sorular soruldu. Zenit'in sorgusu yarın devam edecek.
GÜNCEL Hrant’ın Arkadaşları: Göz göre göre öldüren, öldürülmesini azmettirenler cezalandırılsın

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılanacağı davanın başlaması öncesinde Hrant’ın Arkadaşları grubu bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Göz göre göre öldüren, öldürülmesini azmettiren, öldürülmesine göz yuman; hangi odaktan, hangi cenahtan, hangi güçten olursa olsun hesap versin, yargılansın, cezalandırılsın istiyoruz” dendi.
GÜNCEL Barış Akademisyenleri tahliye edildi

Barış bildirisine imza attıkları için tutuklanan akademisyenler Esra Mungan, Kıvanç Ersoy, Muzaffer Kaya ve Meral Camcı’nın Çağlayan Adliyesi’nde 14.00’te başlayan ilk duruşmalarında tahliye edildi. Akademisyenler'in davası 27 Eylül'e ertelendi.
GÜNCEL Dündar ve Gül davası 6 Mayıs'a ertelendi

Can Dündar ve Erdem Gül’ün yargılandıkları davanın üçüncü oturumu bugün Çağlayan Adliyesi’nde görüldü. Mahkeme, Savcı’nın Dündar ve Gül’ün yargılandığı “MİT TIR’ları” davasının “Selam Tevhid” dosyasıyla birleştirilmesi isteğini reddetti. Duruşma, 6 Mayıs’a ertelendi.