ANTEP

GÜNCEL Babayan’ın tanıklığıyla Antep 1915-22

1915 Ermeni Soykırımı’ndan sağ kurtulan Antepli Ermeni din adamı Nerses Babayan’ın tehcir sırasında ve sonrasında yaşadıklarını kendi ağzından aktaran, ‘Günlüğümden Sayfalar’, Tarih Vakfı Yurt Yayınları tarafından yayınlandı. Kitabın çevirmeni ve derleyeni, kendisi de Antep ve Antep Ermenileri üzerine çalışan bir tarihçi olan Ümit Kurt’la Babayan’ın günlüğü ve Antep’te 1915-22 döneminde yaşananlar hakkında konuştuk.
Antep’teki saldırıda ölü sayısı 54’e yükseldi

Antep’teki kına gecesine düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan üç kişi bu sabah hayatını kaybetti, ölenlerin sayısı 54’e yükseldi. Halen 14’ü ağır olmak üzere 66 yaralının tedavisi Antep’teki hastanelerde devam ediyor.
GÜNCEL Bakan Akdağ: 17 yaralının durumu ciddi

Sağlık Bakanı Akdağ, Antep’teki saldırıyla ilgili açıklamasında, “Durumu ciddi olan 17 yaralımız var. Bunların bir kısmında hayati tehlike var” dedi. Toplam 90 yaralı olduğunu, 69’unun da tedavi gördüğünü ekledi.
GÜNCEL Antep’te düğüne bombalı saldırı

Antep'te bir düğüne yapılan bombalı saldırıda valilikten yapılan açıklamaya göre 30 kişi öldü. DİHA'ya göre ise Adli Tıp'a 50 cenaze getirildi. Valilik saat 11.00'da ölü sayısını 50 olarak duyurdu.
GÜNCEL Bu filmi daha önce görmüştük

Kilise kapatıldığı için, cemaat, ayin ve toplantılarını dışarıda yapma zorunluluğuyla baş başa kaldı. Dışarda yapılan toplantılarında da rahat bırakılmayan cemaat, bu defa polisin taciziyle karşı karşıya kaldı.
TOPLUM Kiliseye iş yeri muamelesi yapıp kapattılar

Antep Belediyesi, Yeni Yaşam Protestan Kilisesi’ne işyeri, kilisenin pastörüne ise işçi muamelesi yaptı. Belediyenin ‘kaçak işçi çalıştırıldığı’ gerekçesiyle hakkında kapatma kararı verdiği kilise, 28 Ağustos’ta mühürlenecek.