TUTUKLAMA

GENEL Tutuklu belgeselci Sibel Tekin’i arkadaşları anlatıyor

Sibel Tekin’in evine 16 Aralık’ta yapılan baskında kendisine ait iki bilgisayar, belgesel arşivleri, kamera ve bazı kitaplarına el kondu. Tekin’i gözaltına alma ve yakalama kararına, çekim yaptığı sırada infaz koruma memurlarının olduğu servis aracı ile yoldaki polis noktasının görüntülere girdiğini iddia eden ihbar gerekçe gösterildi. Tekin, 8. Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusunun ardından 17 Aralık akşamı ‘örgüt üyeliği’ şüphesiyle tutuklandı.
GÜNCEL Gülmen ve Özakça'dan mesaj var

İnsan Haklarından Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ile Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer açlık grevlerinin 111. Gününde sağlık durumları kritik eşiği aşan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’yı Sincan Cezaevinde ziyaret etti.
BASIN Gazeteci Deniz Yücel tutuklandı

14 Şubat'ta gözaltına alınan Die Welt'in Türkiye muhabiri Deniz Yücel, "örgüt propagandası ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamasıyla dün akşam tutuklandı. Almanya Başbakanı Angela Merkel cezanın üzücü ve orantısız olduğunu söyledi.
GÜNCEL Barbaros Şansal tutuklandı

Modacı Barbaros Şansal “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamasıyla tutuklandı ve Silivri Cezaevi'ne gönderildi.
GÜNCEL Bir günlük yayın yönetmenliğine 14 yıl hapis istemi

Özgür Gündem’e “Nöbetçi Genel Yayan Yönetmenliği” yaptıkları için tutuklanan Fincancı, Önderoğlu ve Nesin için hazırlanan iddianamede savcı 2 yıldan 14 yıla kadar hapis istedi. Öte yandan sivil toplum kuruluşları üç tutuklu için Bakırköy Kadın Cezaevi önünde “Özgürlük Nöbeti” başlattı.
GÜNCEL Ermenistan'da muhalif hareket üyesi tutuklandı

"Nor Hayastan" (Yeni Ermenistan) muhalif siyasi hareketi üyesi Jirayr Sefilyan, tutuklandı. "Yasadışı silah ve mühimmat saklamasını organize ettiği şüphesi" ile Sefilyan'ın evinde ve ofisinde yapılan arama sonucunda şüpheli bir şey bulunamadı.