ABDULLAH CÖMERT

TÜRKİYE ‘Gaz fişeği kasten öldürme sonucunu doğurmaz’

Abdullah Cömert’i gaz fişeğiyle öldüren polisi “yaralama sonucu ölüme sebebiyet” suçundan 13 yıl 4 ay hapse mahkûm eden mahkeme gerekçeli kararını açıkladı. Kararda gaz fişeğinin kasten öldürme sonucu doğurmayacağını belirtildi.
GÜNCEL Abdullah Cömert'i öldüren polise 13 yıl 4 ay

Hatay’daki Gezi protestoları sırasında Abdullah Cömert’in ölümüne yol açan sanık polis Ahmet Kuş’a 13 yıl dört ay hapis cezası verildi. Sanık polis, ‘Görevli olduğu’ gerekçesiyle duruşmaya katılmadı.
GÜNCEL Bilirkişi: Abdullah Cömert kasıtlı vuruldu

Hatay’daki Gezi direnişi sırasında 3 Haziran 2013’te gaz fişeğiyle vurularak öldürülen Abdullah Cömert’in davasında mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda yargılanan polis memuru Ahmet Kuş’un atışının “hedef gözeterek” yaptığı kaydedildi.
GÜNCEL Abdullah Cömert’in annesi: Ne adalet var, ne vicdan

Gezi Parkı eylemleri sırasında Hatay’da başına gelen gaz kapsülü nedeniyle ölen Abdullah Cömert'in bugün görülen davası, 19 Şubat 2016’ya ertelendi. Hatay’dan Balıkesir’e gönderilen davaya gelmek için 18 saatlik yolculuk yaptıklarını söyleyen anne Cömert, “Katil yine dışarıda. Sana sesleniyorum, benim oğlum sana ne yaptı? O hakim, o savcı korkuyor, ceza vermiyor. Katile ceza vermiyorlar, bize ceza veriyorlar. Ne adalet var, ne vicdan” diye konuştu.
GÜNCEL Abdullah Cömert davasında ilerleme yok

Hatay'daki Gezi Parkı protestoları sırasında başına isabet eden biber gazı kapsülüyle yaşamını yitiren Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili duruşmada, sanık polis A.K.'nin tutuklanma talebini reddeden mahkeme, duruşmayı 9 Ekim 2015 tarihine erteledi.
GÜNCEL “Abdullah Cömert davasının sanığı polis halen görev başında”

Hatay’daki Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in davasını üstlenen avukat Hatice Can; sanığın hala tutuksuz oluşu ve bu kişinin görevi başında oluşu, adli soruşturmanın yanı sıra idari soruşturmanın yapılmamış olması, idari soruşturma sonucunda bir disiplin cezası almamış olması, bu kişinin korunduğu ve kollandığı izlenimini veriyor.
GÜNCEL

Gezi Direnişi sırasında polisin attığı gaz bombası nedeniyle Hatay’da hayatını kaybeden Abdullah Cömert davasının ikinci duruşması görüldü. Bir sonraki duruşma 1 Nisan’a ertelenirken sanık Ahmet Kuş’un Balıkesir’e getirilme talebi ise reddedildi.