FATİH GÖKHAN DİLER

GÜNCEL Marmara’nın gizli kahramanları: Hayalet Ağ Avcıları

Gırgır teknelerinin denizin dibinde terk edip bıraktığı kilometrelerce uzunlukta balık ağları karaya çıkararak, dipteki yaşamı kurtarmaya çalışıyorlar. Kimsenin üstlenmediği bu zorlu göreviyse hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak yapıyorlar. Büyükadalı üç dalgıcı yakından tanımak için onlarla bir araya geldik.
GÜNCEL Genler de soykırım mağduru

Soykırımın yarattığı travma insanların genetiğini değiştirebiliyor. Bir insanın yaşadığı tecrübelerin sonraki kuşakların genlerini etkilediği artık bir gerçek…
GÜNCEL ‘Özel sektörde yaşanan kriz senin benim borcumu artıracak’

Seçim ve çatışma atmosferinden çıkamayan Türkiye’de dolar hızla artarken, ülke uluslararası piyasalarda yaşanan çalkalanmalardan da payını aldı. Türkiye ekonomisinin yapısal sorunlarını ve bu sorunlara eklenen dış ekonomik koşulları, Kemerburgaz Üniversitesi’nden iktisatçı Hayri Kozanoğlu ile konuştuk.
GÜNCEL Erdoğan, elindeki araçlarla ülkeyi istediği gibi yönetebilir

Türkiye geçici bir hükümetle tekrar seçime gitmek üzere yola çıktı. Ülke, 7 Haziran’dan bu yana, ‘tekrar seçim’ gibi pek çok şeyle ilk defa karşılaşılıyor. Bunların bir kısmı da, teamüllerde yeri olmayıp daha önce kullanılmayan, fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kullanmayı tercih ettiği bazı yetkiler oldu. ‘Sivil darbe’ gibi tartışmaları da beraberinde getiren süreci ve bu sürece ilişkin diğer tartışmaları, Türkiye’nin uluslararası hukuk alanındaki en yetkin isimlerinden olan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi hâkimliği görevinde bulunmuş 24’üncü dönem İzmir Milletvekili Rıza Türmen’le konuştuk.
DİASPORA / ERMENİSTAN Ermenistan’da tartışmalı yolsuzluk konseyi

Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Gelişme Ajansı (USAID) tarafından finansal olarak desteklenen ‘Ermenistan Yolsuzluk Karşıtı Konsey’, çalışmalarına Temmuz ayının sonunda resmen başladı. Kurulda devlet görevlileri kadar, muhalefetten ve sivil toplumdan da üyelerin yer alması gerektiği halde, çoğunlukla konseyin güvenilirliğiyle ilgili şüpheler nedeniyle şu ana kadar muhalefetten ya da sivil toplum kuruluşlarından kimse katılmak istemedi. Uluslararası Şeffaflık Derneği, 2014’te Ermenistan’ı, 175 ülke arasında yolsuzlukta 94. sırada gösterdi.
DOSYA 1 tabak, 3 kabak, 22 baldırı çıplak

Fenerbahçe'nin tarihindeki ilk resmi maçını bir Ermeni takımıyla yaptığını biliyor muydunuz? Galatasaray'ın kırmızı-beyaz formasını bir Ermeni takımına 5-0 yenildikten sonra rafa kaldırdığını ya da Pera-Taksimspor karşılaşmasının İstanbul'un ilk büyük derbilerinden olduğunu? Futbol tarihimizin başlangıç dönemini, 'Osmanlı Melekleri: Futbol Tarihimizin Kadim Devreleri' kitabının yazarı Mehmet Yüce'yle konuştuk.