HRİSTİYAN AZINLIKLAR

GÜNCEL ‘Trump, Irak’ta azınlıklar özerk bölgesini destekleyecektir’

Amerika Mezopotamya Organizasyonu Başkanı David William Lazar, ABD Başkanı Donald Trump’ın hem seçim kampanyası döneminde aktif olarak çalışan hem de Trump’ın Ortadoğu danışman kurulunda yer alan bir isim. Lazar, hem Irak ve Suriye’deki Hıristiyan azınlıkların durumunu ve taleplerini hem de Trump’la birlikte değişen ABD’nin Ortadoğu ve göçmen politikaları hakkındaki sorularımıza yanıt verdi.
GÜNCEL AP'den 'IŞİD soykırımı' kararı

Avrupa Parlamentosu (AP), IŞİD tarafından Irak ve Suriye’de Hıristiyanlar, Ezidiler ve diğer dini ve etnik azınlıklara karşı katliamları soykırım olarak tanıdı.
GÜNCEL Rojava’da sorun vekalet ve temsiliyet

Rojava’da 16 Hıristiyan kuruluşun PYD – YPG yönetiminden duydukları rahatsızlığı dile getirdikleri bildiri tartışmalara neden oldu. PYD yönetimi iddiaları reddetti, Agos’un görüştüğü PYD sözcüleri de iddiaları gerçek dışı buldu, ancak bildirinin yankıları da sürüyor.
GÜNCEL

Türkiye ve Ortadoğu’daki Hıristiyan azınlıklar üzerine çalışan gazeteci ve tarihçi Sebastien de Courtois, Fransız Kültür Merkezi’nde 9 Ekim’de düzenlenen ‘Ortadoğu’daki Azınlıklar: Zorlu bir Gelecek’ başlıklı konferansa katılmak üzere İstanbul’daydı. Courtois'yla Şengal sürgününü, Fransa'da hristiyan mültecilerin durumunu ve Ortadoğu'nun kadim azınıklarını konuştul