TÜRKİYE ERMENİLERİ PATRİKLİĞİ

TOPLUM Dört kilisede 24 Nisan ayini

Türkiye Ermenileri Patrikhanesi tarafından Samatya Surp Kevork Kilisesi, Yeşilköy Surp İstepannos Kilisesi, Feriköy Surp Vartanants Kilisesi ve Kadıköy Surp Takavor Kiliselerinde 24 Nisan için Surp Badarak ayini düzenlendi.
TOPLUM Bekçiyan: Halkın Ateşyan’a kızgınlığı var

15 Mart Çarşamba günü patrik seçimi için yapılacak değabah (kaymakam) seçimi adayı ve patriklik seçiminin doğal adaylarından Almanya Ermenileri Ruhani Önderi Başepiskopos Karekin Bekçiyan Agos gazetesi’nin ziyaret etti. Agos genel yayın yönetmeni Yetvart Danzikyan’ın sorularını yanıtlayan Bekçiyan önemli açıklamalarda bulundu.
TOPLUM 19. yüzyıl boyunca Osmanlı’da Ermeni Patrikhanesi’ndeki krizler

Türkiye’deki patrikhane krizleri, Ermeni toplumu için yeni değil. 19. yüzyılda da birçok patrik istifaya zorlanmıştı. 19. yüzyılda yaşanan patrikhane krizlerini, bu konuyla yakından ilgilenen Güney Kaliforniya Üniversitesi Çağdaş Ermeni Araştırmaları Bölümü Öğretim Görevlisi Richard Edward Antaramian’la konuştuk.
TOPLUM ‘Yeni din görevlilerimiz çoğalsın istiyoruz’

Surp Dzınunt Yortusu dolayısıyla düzenlenen resepsiyonda Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, son dönemde üç din adamının görev yapamaz hale gelmesiyle ortaya çıkan sıkıntıyı ifade etmiş ve yeni din adamlarının yetişmesi meselesi gündeme gelmişti. Bu vesileyle bir din adamının nasıl yetiştiği konusunu araştırdık.
KİLİSE ‘Seçme hakkımız elimizden alınamaz’

Ermeni toplumunun farklı kesimlerinden bir grup, Patrikhane önünde toplanarak sekiz yıldır yapılamayan patriklik seçimlerinin yapılmasını talep etti, Patrikhane önüne siyah çelenk bıraktı.
KİLİSE Ateşyan'dan Cumhurbaşkanı'na mektup: Üzüntümüzü Yüksek Makamınıza arz ederiz

Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Aram Ateşyan, Almanya’nın Ermeni Soykırım Tasarısı’nı kabul etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazdı. Ateşyan, mektupta tasarının kabulünü “Ermeni Milletinin emperyalist güçler tarafından kullanılması’ olarak tanımlıyor; kararın ‘Ermeni milletinde derin bir üzüntü yarattığını’ savunarak ‘Yüksek Makamımıza arz ederiz” diyor.
KİLİSE Diramayr 'kral çıplak' dedi

Türkiye Ermenileri Patriği II. Mesrob Mutafyan için vasi tayin edilmesi talebiyle İstanbul 4. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada, Patrik Mutafyan’ın annesi Diramayr Mari Mutafyan vasi olmayı kabul ettiğini beyan etti.