ÇATIŞMA

GÜNCEL Sur’un acı bilançosu ortaya çıktı

Diyarbakır Sur’da bir yıllık çatışma sürecinin bilançosu, HDP tarafından hazırlanan raporla ortaya çıktı. Raporun içeriğini ve Sur’daki mevcut tabloyu Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden Nevin Soyukaya anlattı.
GÜNCEL Çatışmalar 300 bin öğrenciyi mağdur etti

Eğitim-Sen’in bugün açıkladığı “2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Sonunda Eğitimin Durumu” raporuna göre, Kürt kentlerinde devam eden çatışma, operasyon ve yasaklardan dolayı yaklaşık 300 bin öğrencinin eğitim ve öğretim hakkı ihlal edildi.
GÜNCEL Cizre’de ne oldu?

79 günlük sokağa çıkma yasağında Cizre’de 259 kişi öldürüldü, 59 cenaze hala sahipsiz. Avukat, adli tabip, gazeteci ve milletvekili gözüyle Cizre’de “katliam” oldu. Cizre’nin yaralarının sarılması için gönüllülere ihtiyaç var.
GÜNCEL AP vekilleri: Korkutucu ve endişe verici

Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Alt Komisyonu üyesi üç milletvekili Türkiye ziyaretleri sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye’deki basın özgürlüğü, dokunulmazlıkların kaldırılması, Güneydoğu’daki çatışmalı durum ve AB ile Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasını değerlendirerek Türkiye’nin gidişatının “korkutucu ve endişe verici” olduğunu söyledi.
GÜNCEL Cizre'de 10 bin ev hasarlı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 79 gün süren sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar sonrasında GABB'ın kentte yaptığı hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi veren komisyon üyesi Nimet Taş, ilçede 1, 200'ü ağır 10 bin evin hasar gördüğünü söyledi.