KATLİAM

GÜNCEL Roboski'de dört yıllık acı

28 Aralık 2011'de Roboski'de bombalanarak öldürülen 34 kişi, Roboski katliamının dördüncü yılında anıldı. Anma töreninde çocuklarını kaybeden anneler adına konuşan Felek Encü, “Devlet korksun bizden, annelerden korksun. Bizler mücadelemizi asla ve asla bırakmayacağız” diye konuştu.
GÜNCEL Koç: Ulusal yas ilan edilmeli

CHP Sözcüsü Haluk Koç, AKP adına Ömer Çelik’le yapılan koalisyon görüşmeleri ardından değerlendirmelerde bulundu. Koç, CHP adına Suruç katliamıyla ilgili ulusal yas çağrısı yaptı.
GÜNCEL Suruç katliamı protesto edildi

Türkiye’nin dört bir yanında, binlerce kişi Suruç katliamını protesto etti. Mersin’deki protestoya düzenlenen silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. İstanbul’da ise binlerce kişi İstiklal Caddesi’nde katliamı protesto etti. Protestoya polis müdahale etti.
GÜNCEL Gümrü katliamı hâlâ karanlıkta

Gümrü’de yaşanan katliamla ilgili şüphelerse hâlâ tam anlamıyla giderilmiş değil. Ülkede, asıl suçlunun 18 yaşındaki Rus asker olmayabileceği yönünde kuşkular dile getiriliyor. Ermenistan’ın Rus asker için atadığı avukat Tamara Yayloyan, sinirlerinin daha fazla dayanamayacağını gerekçe göstererek davadan çekildi. Avukat Yayloyan için Ermenistan Adalet Bakanlığı soruşturma başlattığını açıkladı.
KÜLTÜR SANAT Nazım Hikmet’in tanıklığıyla Ermeni katliamları

Ünlü şair, “romantik komünist” Nazım Hikmet 113. doğum yılında anılıyor. 15 Ocak 1902’de doğan Nazım Hikmet, şiirlerinde Heybeliada Bahriye Mektebi öğrencisi olduğu yıl, 1915’teki Ermeni Soykırımı’na da, öncesindeki katliamlara da yer verdi.
GÜNCEL İHD: Zaxo ve Slopi'deki Ezidiler ölümcül hastalıklarla karşı karşıya

İnsan Hakları Derneği (İHD), Zaxo ve Silopi'ye sığınan Ezidilerin durumuyla ilgili bir rapor yayımladı. Êzidîlerin barınma, gıda ve ölümcül hastalıklar ile karşı karşıya olduğunu belirten Dernek, Federal Kürdistan Bölgesi hükümeti, BM, uluslararası insan hakları örgütleri ve yardım kuruluşlarının acil koduyla yardım çağrısı yapması gerektiğini vurguladı.