IKBY

GÜNCEL Ermenistan şimdilik ‘izliyor’

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde yapılan bağımsızlık referandumundan sonra Ermenistan ‘soğukkanlılığını’ korurken, olayla ilgili Türkiye’nin aldığı pozisyonu yakından incelemeye başladı. Ülkede yapılan yorumlarda ise “Ermenistan hesabını iyi yapmalı” yorumu öne çıkıyor.
GÜNCEL “Referandumdan en az yüzde 70-80 ‘evet’ çıkar”

Irak Kürdistanı Bölgesel Yönetimi (IKBY) 25 Eylül’de bağımsızlık referandumuna gidiyor. Çok az bir süre kalmasına rağmen referandumla ilgili tartışmalar tüm hızıyla sürüyor. Duhok’taki Kürdistan Amerikan Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Dr. Arzu Yılmaz ile referandum sürecini konuştuk.
GÜNCEL Barzani Türkiye'de

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün akşam İstanbul’da Mabeyn Köşkü’nde bir araya geldi.
GÜNCEL Barzani: Kürtleri inkar etme zamanı geçti

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, BBC Farsça Servisi'nden Nefise Kohnavard'a verdiği röportajda, Türkiye'deki çözüm sürecinin yeniden başlaması için taraflara yardım hazır olduklarını söyledi.
GÜNCEL Kobane'ye 200 Peşmerge gönderiliyor

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ilk aşamada Kobane'ye ağır silahlarla donatılmış 200 Peşmerge'nin gönderileceğini açıkladı. Suriye Enformasyon Bakanı Suriye Ordusu'nun Kobane'yi savunan Kürt güçlerine hava saldırıları da dahil olmak üzere askeri destek verdiğini belirtti.