GÖÇMEN

GÜNCEL ABD’den Türkiye'ye vize ambargosu, Türkiye’den misilleme

Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği, “Türkiye Hükümeti’ni tutumundan duyulan rahatsızlık ve elçilik personelinin güvenlik kaygısı” gerekçeleriyle tüm vize hizmetlerini durdurduğunu açıkladı. Türkiye’de bunun üzerine, ABD Büyükelçiliğini’nin yaıymladığı metne çok benzer bir metinle ‘vize hizmetlerini durdurduklarını’ açıkladı.
GÜNCEL Tökezleyen göç politikasının vardığı yer: Suriyelilere saldırılar artıyor

Suriyelilere yönelik linç girişimleri neyin işareti? Hem anaakım hem de sosyal medyadaki nefret söylemi saldırıları nasıl körüklüyor? Devletin göç politikaları neyi değiştirebilir? Helsinki Yurttaşlar Derneği Mülteci Destek Projeleri Koordinatörü Hakan Ataman ve Medyada Nefret Söyleminin İzlenmesi Projesi ekibinden Pınar Ensari, yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
GÜNCEL Ermenistan’da ‘yeni hayat’ kuran Türkiyeli Ermeniler

Türkiye’de siyasi ortamın giderek gerginleştiği bu dönemde göç konusu bir kez daha pek çok insanın zihnini meşgul ediyor. Bu vesileyle yakın tarihin sancılı dönemlerinde ‘en yakın ve en uzak komşu’ Ermenistan’a göç etmiş Türkiyeli Ermenilerle buluşmak, onların hikâyelerini ilk elden aktarmak istedik. Büyük bir açıkyüreklilikle hayatlarını paylaşan bu insanların her biri farklı maceralarıyla insanın yeniden başlama gücü ve umudunu ortaya koydu. Sizlerle paylaşıyoruz.
GÜNCEL Bir mücadeleci insanın destek arayışı yanıt bekliyor

Toplumun önyargısıyla karşılaşan sığınmacılar için hayat zor. İşin içine bir de hastalık girdiğinde, mağduriyetin ulaşabileceği boyutları tahmin etmek güç değil. Suriye’deki savaş yüzünden yıllar önce yollara düşen ve adını Haig olarak belirttiğimiz genç adam, bu katmanlı mağduriyeti yaşayan insanlardan biri. Kendisi hem sığınmacı hem de HİV pozitif.