GAZETECİLİK

GENEL ‘Filistin dünyanın en tehlikeli sorunu olmaya devam ediyor’

Amira Hass, Nazi toplama kamplarından sağ kurtulan bir ailenin çocuğu olarak 1956’da Kudüs’te doğdu. 1989’da İsrail’in Haaretz gazetesi için çalışmaya başlayan Hass, 1993’ten bu yana Filistin’de yaşıyor. Önce Gazze ardından da Batı Şeria’da yaşayan Hass, Filistinliler arasında yaşayan tek İsrailli gazeteci olma özelliği taşıyor. 2009’da Uluslararası Hrant Dink Ödülü’ne layık görülen Hass ile kendi yaşam öyküsünü ve Filistin’deki son durumu konuştuk.
GÜNCEL Afrika Gazetesi'ne yönelik saldırı protesto edildi

Afrin harekatıyla ilgili attığı eleştirel manşet yüzünden Cumhurbaşkanı tarafından hedef gösterilen ve ardından saldırıya uğrayan Kuzey Kıbrıs’taki ‘Afrika’ Gazetesi için dün akşam gazete binası önünde dayanışma eylemi vardı.
GÜNCEL Cumhuriyet davası: Tutukluluklara devam kararı

Silivri’de görülen Cumhuriyet davasında Mahkeme Murat Sabuncu, Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık, Emre İper ile Ahmet Kemal Aydoğdu'nun tutukluluklarına devam kararı verdi. Bir sonraki duruşma 25 Eylül'de.
GÜNCEL Murat Çelikkan bugün cezaevine giriyor

Gazeteci ve insan hakları savunucusu Murat Çelikkan, kapatılan Özgür Gündem gazetesinin bir günlük nöbetçi genel yayın yönetmenliğini yaptığı için çarptırıldığı cezayı çekmek için bugün cezaevine giriyor.
GÜNCEL ‘Hakikate bağlı gazetecilik yapmakla hukuk devleti istemek arasında fark yok’

Gazeteci yazar ve tasarımcı Ümit Kıvanç’ın ‘O Meslek Bunalımda: Gazeteciliğin Kendine, Neoliberalizm ve Sanal Alemin Basına Ettikleri’ başlıklı çalışması P24 Medya Kitaplığı tarafından yayınlandı. Gazeteciliğin son dönemde dünyada ve Türkiye’de yaşadığı sorunları ele alan kitapta, basının geleceğine yönelik öngörüler de yer alıyor. Kıvanç’la kitabından yola çıkarak gazeteciliğin dününü ve bugününü konuştuk.