SİVİL

GÜNCEL Doğu Halep'ten tahliyeler durduruldu

Esad hükümeti, Doğu Halep'teki muhalif savaşçıların ve ailelerinin tahliyesinin durdurulduğunu açıkladı. Şam yönetimi muhalifleri anlaşmanın koşullarını ihlal ettiğini iddia ediyor.
GÜNCEL Musul'da sivillerin geleceği belirsiz

Koalisyon güçlerinin başlattığı Musul operasyonu birinci haftasını geride bırakırken, son yılların en büyük insani krizi yaşanıyor. Musul’da sıkışan yaklaşık bir buçuk milyon sivilin geleceği belirsizliğini koruyor.
GÜNCEL Diyarbakır’da 9 yaşındaki bir çocuk ve bir polis öldü

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar sırasında dokuz yaşındaki Helin Şen’in üç kurşunla kafasından vurularak öldürüldüğü açıklandı. Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde de bölge trafik noktasında zırhlı bir araca ateş açıldı. Çıkan çatışmada bir polis yaşamını yitirdi.
GÜNCEL Bismil'de 8 yaşındaki Elif öldü

Bismil'de sokağa çıkma yasağı gece 00.30 itibariyle sona erdi. Yasağın devam ettiği 27 Eylül pazar günü bir çocuk öldü. HDP vekili Yiğitalp çocuğun güvenlik güçlerinin havan topu nedeniyle öldüğünü açıklarken, Emniyet PKK'nin roketatarlı saldırısı sonucu çocuğun öldüğünü duyurdu.
GÜNCEL “Kayıp sayısını devlet de bilmiyor”

8 gündür sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre’de sivillerin durumuyla ilgili endişe devam ediyor. Telefon bağlantısının bugün itibariyle kurulabildiği bölgeden yine de halen sağlıklı haber alınamıyor. İdil’de bulunan Şırnak Barosu avukatı Veysel Vesek, ‘sivil kayıplar söylenenden çok daha ciddi olabilir” diyor.