IŞİD

GÜNCEL IŞİD operasyonunda 2 polis hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen IŞİD operasyonunda çatışma çıktı. Operasyon düzenlenen evde bombanın infilak etmesi sonucu 2 polis hayatını kaybetti, 4 polis yaralandı.
GÜNCEL İD Lideri öldürüldü

Ebubekir el-Bağdadi'nin ölümüyle ilgili iddiaların ardından, İD'ye yakınlığıyla bilinen bir twitter hesabı, yeni bir hilafet adayı belirleneceğini belirtti. Saldırıda, Bağdadi’nin sağ kolu sayılan Abdülrahman Eleferi’nin de öldüğü düşünülüyor.
GÜNCEL İD'in lideri El Bağdadi yaralandı

İD (IŞİD), halife ilan ettiği el Bağdadi’nin ABD’nin hava saldırısında yaralandığını açıkladı. ABD Başkanı Barack Obama ise İD'e karşı mücadelede yeni bir aşamaya geçildiğini, Irak'a 1500 ABD askeri daha yollanacağını ifade etti. Öte yandan Mısırılı Ensar Beyt el Makdis örgütü, İD'e bağlılık yemini etti. Bu açıklama, İD'e şimdiye kadar Irak ve Şam dışında verilen en açık destek.
GÜNCEL Kobanili çocuklara 6 ay boyunca İD işkencesi

İnsan Hakları Örgütü’nün (HRW) yayımladığı yeni bir rapora göre, en az 150 Kobanili çocuk 29 Mayıs’ta İD tarafından kaçırıldı. Çoğu 6 ay boyunca alıkonulan çocukların sistematik olarak dövüldüğü, kendilerine zorla namaz kıldırıldığı ve İD'in kafa kesme videolarının izletildiği belirtiliyor.
GÜNCEL Suriye-Türkiye sınırında Ermeni olmak

Ermeni göç yolları tarihinde sürgün kafilelelerin önemli duraklarından Res ul Ayn'dı. Burayı son terk eden ailelerden biri de Garabedyan’lara mensup Hagop Garabedyan’la, Resulayn’daki yaşamı, bölgedeki diğer halklarla ilişkileri ve Suriye’deki büyük krizi konuştuk.
GÜNCEL HDP'den Kobane eylemlerine ilişki açıklama

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Kobane'yle ilgili yaşanan gelişmeler üzerine açıklama yaptı. Demirtaş, Öcalan'ın 'müzakere ve diyalog sürecinin hızlandırılması' çağrısını aktararak 'Hükümetin uyguladığı politika kırılma yaratmıştır, biz yaptığımız çağrıda asla şiddet kullanılması çağrısı yapmadık' dedi.
GÜNCEL İD Kobane'ye girdi, merkeze ilerliyor

21 gündür süren Kobane çevresindeki çatışmalar, İD’in dün gece itibariyle Kobane’ye girmesiyle şehir savaşına dönüştü. Doğu cephesinde YPG güçleri ve IŞİD arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.
GÜNCEL Kobane'de son durum

İD’in Kobane saldırısının 18. Gününde kentin doğusundaki çatışmalar şiddetlendi. Dün akşam saatlerinden itibaren Türkiye- Suriye sınırındaki Kobani’yi ağır silahlarla vuran İD militanları saldırılarını ve Kobani'ye ilerleyişlerini sürdürüyor. Çatışmadan kaçan siviller ise sınır kapılarından giriş yapmaya çalışıyor.
GÜNCEL iD ateşi Arap dünyasında yayılıyor

Irak ve Suriye’de varlık gösteren İslam Devleti (İD), artık Ortadoğu’nun bir parçası. Büyük bir koalisyonun uluslararası müdahalesinin sonuçlarını kestirmek güç olsa da, İD’in bölgedeki varlığını bu iki ülkeyle sınırlandırmayacağı açık. Hâlihazırda, Irak ve Suriye dışında Lübnan topraklarına da girmeye çalışan İD, bölgedeki diğer ülkelerde militan devşirmek için çalışmalar yürütüyor.