SYSTEM OF A DOWN

KÜLTÜR SANAT Tarihsel değil politik bir film

Carla Garapedian’ın 2006 yılında çektiği ‘Screamers’ (Haykıranlar) isimli belgeseli, Türkiye’de ilk defa Documentarist Festivali kapsamında gösterildi. Aynı zamanda bir müzik belgeseli olarak görülebilecek filmin ekseninde, inkâr karşıtı duruşuyla dikkat çeken Amerikalı rock grubu System of a Down var. Garapedian yine de belgeselin asıl meselesinin sadece Ermeni Soykırımı’nın değil, bütün soykırımların özünde yatan evrensel problemi anlatmaya yönelik olduğunu söylüyor. Festival vesilesiyle İstanbul’a gelen Garapedian’la 10 yıl önce çekilen bu belgeseli, bugünden geriye bakarak değerlendirdik.
KÜLTÜR SANAT Dünya gözüyle System of a Down

Yerevan’daki System of a Down konseri için salonun kapıları açılınca içimizde deli fırtınalar kopmaya başladı. Kolay değil, ‘SOAD’ı canlı izledim’ cümlesinin bir ağırlığı var ne de olsa. Özellikle de birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz ve ‘Acaba bi daha albüm çıkarmayacaklar mı?’ tartışmalarının hararetli biçimde tartışıldığı şu günlerde...
KÜLTÜR SANAT System of a Down 100. yıl turnesine başlıyor

Grammy ödüllü müzik grubu, Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı için planladığı büyük turneye başlıyor. 6 Nisan’da Los Angeles’ta başlayacak ‘Ruhları Uyandır’ (Wake Up The Souls) turnesi, 23 Nisan’da Yerevan’da son bulacak.
KÜLTÜR SANAT SOAD will say ‘Wake up the Souls’

The world-famous rock band System of a Down has announced that it will commemorate the 100th anniversary of the Armenian Genocide with a series of concerts. The tour titled ‘Wake up the Souls’ begins on April 10 with a concert at Wembley Arena in London.
KÜLTÜR SANAT System of A Down ‘Ruhları Uyandır’ diyecek

Dünyaca ünlü ‘System Of A Down’ rock müzik grubu, Ermeni soykırımının 100. yılını bir dizi konserle anacaklarını duyurdu. ‘Wake Up the Souls’ (Ruhları Uyandır) adlı turne, 10 Nisan’da Londra’daki Wembley Arena’da verilecek konserle başlayacak. Grubun solisti Serj Tankian’la, turneyle ilgili ayrıntıları, 2015 ile ilgili hislerini ve beklentilerini konuştuk.