ANNE

TÜRKİYE Anne sen ‘terörist miydin’?

Berivan Bingöl’ün “Bizim Gizli Bir Hikayemiz Var-Dağdan Anneliğe Kadınlar” kitabında anne olmuş 20 eski gerilla kadının hikayesi var. “PKK’ye katılmış, bugün ise yurtdışında sürdürmek zorunda kaldıkları hayatlarına çocuklarıyla bağlanan, eski gerilla anneler”in gerçek yaşam öyküleri, en iyi yazılmış film senaryolarına bile taş çıkartır.
GÜNCEL Abdullah Cömert’in annesi: Ne adalet var, ne vicdan

Gezi Parkı eylemleri sırasında Hatay’da başına gelen gaz kapsülü nedeniyle ölen Abdullah Cömert'in bugün görülen davası, 19 Şubat 2016’ya ertelendi. Hatay’dan Balıkesir’e gönderilen davaya gelmek için 18 saatlik yolculuk yaptıklarını söyleyen anne Cömert, “Katil yine dışarıda. Sana sesleniyorum, benim oğlum sana ne yaptı? O hakim, o savcı korkuyor, ceza vermiyor. Katile ceza vermiyorlar, bize ceza veriyorlar. Ne adalet var, ne vicdan” diye konuştu.
GÜNCEL 1915’teki Ermeni annelerinden kalan şarkılar

Her yıl olduğu gibi, bugün de Mayıs’ın ikinci Pazar gününde Anneler Günü kutlanıyor. Bugün olduğu gibi, Ermeni Soykırımı döneminde de en ağır yük yine annelerin sırtındaydı. Bu acılar onların şarkılarına da yansıyordu.