MUZAFFER KAYA

GÜNCEL Muzaffer Kaya: Çılgın gidişatı durdurmak hala mümkün

Bugün hakim karşısına çıkacak akademisyenlerden Yrd. Doç. Dr. Muzaffer Kaya, Silivri’den bir mektup göndererek, “Ülkece mehter marşı eşliğinde uçuruma doğru hızla ilerliyoruz. Ancak bu çılgın gidişatı durdurmak hala mümkün” dedi.
GÜNCEL Üç akademisyene 7,5 yıl hapis isteniyor

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıkları için tutuklanan üç akademisyen için hazırlanan 10 sayfalık iddianame İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Akademisyenler için 1,5 yıldan 7,5 yıla hapis cezası isteniyor.
GÜNCEL 62 ülkeden 1406 akademisyen: Cadı avına son verin

“Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza attıktan sonra işlerinden atılan, haklarında soruşturma açılan ve tutuklanan Barış İçin Akademisyenler girişimine 62 ülkedeki meslektaşlarından destek açıklaması geldi. 1406 akademisyen “cadı avına son verilmesini” talep etti.
GÜNCEL Okmeydanı’nda yaşananlar ancak polis teşvikiyle olabilir

1973’te Okmeydanı'nda doğan ve orada, Fetihtepe Mahallesi'nde büyüyen Muzaffer Kaya mahalleyle irtibatı süren bir akademisyen. Kaya, Okmeydanı Dayanışmaevi olmak üzere çeşitli derneklerde politik faaliyetler de yürütmüş. Dolayısıyla mahalleyle hem yaşamsal hem de politik bir ilişkisi var. Işık Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi'nde 'Türkiye Cumhuriyeti Tarihi' dersi veren Dr. Muzaffer Kaya'yla 'mahalle'yi konuştuk.