ÖĞRETMEN

TOPLUM Öğretmen hak mücadelesini kazandı

Aramyan İlköğretim Okulu’nda görev yapan beden eğitimi öğretmeni Ayten Dursun, 2014 yılında görevine son verildikten sonra başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.
TOPLUM Öğretmenler Vakfı ilgisizlikten şikayetçi

50. yaşını dolduran Türkiye Ermenileri Azınlık Okulları Öğretmenleri Yardımlaşma Vakfı’nda (TEAOV) ikinci sekreter olarak görev yapan Mariam Drameryan’la, vakfın faaliyetleri üzerine konuştuk.
GÜNCEL İdil’de kuşatmaya adım adım

Geçen haftadan beri askeri sevkiyat yapılan Şırnak’ın İdil ilçesinde olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor. Öğretmenlere “seminer için başka şehirlere” gitmeleri yönünde mesajlar gönderildi. HDP Şırnak milletvekili Leyla Birlik “Bir haftadır operasyonların başlayacağını yapılan sevkiyatlardan anlamıştık. Dün akşam fiili olarak kuşatmayı başlatmış bulunuyorlar. Büyük ihtimalle bugün ya da Salı günü operasyon başlamış olacak” dedi.
GÜNCEL Ekranın haylazları, gönlümüzün yaramazları

Öğretmen olmama çok az kalmışken, karşıma haylaz öğrenciler çıkarsa nasıl baş ederim diye düşünmeye başladım ve ekranın haylazlarına göz attım. Karşıma şu üç haylaz çıktı: Damat Ferit/ Hababam Sınıfı, Pacey Witter/ Dawson’s Creek, Kerem Sayer/ Güneşi Beklerken.
OKULLAR Rum okullarında ‘kontenjan öğretmen’ çilesi

Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen öğretmenler, maaşları ödenmesine rağmen, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nden iznin halen gelmemesinden ötürü, yalnızca okullara gelip gitmekle yetiniyor. İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Altınöz ise sorunun çözümüyle ilgili prosedürün tamamlandığını belirtti.
TOPLUM Ani Balıkçı yazdı: Öğretmen kıyımı

Geçtiğimiz haftalarda Aramyan Okulu’nun müdürünün ve altı öğretmenin görevlerine son verilmesi, vakıf yöneticilerinin eğitim yönetimi konusundaki zaafları ve öğretmen haklarının korunmasına ilişkin tartışmaları yeniden alevlendirdi. Öğretmen Ani Balıkçı’nın bu konudaki görüşlerini olarak sizlerle paylaşıyoruz.
TOPLUM Acilen öğretmen aranıyor

VADİP Eğitim Komisyonu’nun Ermeni okullarının öğretmen ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla bir süredir yürüttüğü çalışma, bir lise hariç, tamamlandı. Rapora göre, azami iki yıl içinde toplam 20 anaokulu öğretmenine, altı ilkokul sınıf öğretmenine ve 143 branş öğretmenine ihtiyaç var.