TAZİYE MESAJI

GÜNCEL Erdoğan'dan 24 Nisan mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sabah Feriköy Surp Vartanants Kilisesi’nde düzenlenen 24 Nisan ayinine mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında patriklik seçimine de değindi.
GÜNCEL Başbakanlık'tan 24 Nisan açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı, 24 Nisan öncesinde resmi bir açıklama yayımladı. Açıklamada "1915 yılında, tehcir sırasında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini bir kez daha saygıyla anıyor, çocuklarının ve torunlarının acılarını paylaşıyoruz" deniyor.
GÜNCEL ‘Hükümetin Ermeni meselesi konusundaki çelişkileri iyiye işaret’

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) Ortadoğu ve Kuzey Afrika Direktörü Sarah Leah Whitson'la 24 Nisan anmasına katılmak üzere İstanbul’a gelecek olan Diaspora Ermenilerinin taleplerini, 2015’te Türkiye’nin pozisyonu, Diaspora’nın beklentileri ve Ermeni kimliğinin hayatına etkilerini konuştuk.
GÜNCEL Türkiye’nin yüzde 18’i ‘özür’den yana

‘Ermeni Meselesi Kamuoyu Anketi’ başlıklı araştırmaya göre, kamuoyunun kayda değer bir kısmı, Erdoğan’ın 23 Nisan 2014 tarihindeki ‘taziye mesajı’yla somutlaşan resmî politikaya destek veriyor. Anketin sonuçlarını, EDAM yöneticilerinden Emre Erdoğan ve Diaspora’nın önemli kanaat önderlerinden siyasetçi ve tarihçi Gerard J. Libaridian değerlendirdi.
GÜNCEL Hülagü: Ayrılığımın Ermeni  meselesiyle bir ilgisi yok

Geçen hafta Agos’un manşetinde yer alan ‘TTK’ya ‘taziye’ ayarı’ haberi üzerine konuştuğumuz eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Metin Hülagü, istifasının gerekçesinin hükümetin Ermeni politikasındaki değişikliğin bir yansıması olduğunu reddediyor.
GÜNCEL TTK’da yeni döneme doğru

Türk Tarih Kurumu Başkanı Metin Hülagü’nün görev süresinin uzatılmamasının arka planında, 2015 öncesinde hükümetin Ermeni meselesinde belirlediği yeni yaklaşım üzerindeki anlaşmazlık var ve TTK’da yeni bir yapılanma kapıda. Hülagü’nün sonunu getiren olay ise Başbakan’ın ‘taziye’ beyanının hemen ertesi günü Van’da yaptığı açıklama oldu.