KATOLİK KİLİSESİ

KİLİSE Bursa’da iki kilisenin başına gelenler

Mülkiyeti şahsa ait olan Setbaşı’ndaki Ermeni Katolik Kilisesi’yle Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün (VGM) elindeki Fransız Kilisesi, geçmişleri benzemekle birlikte farklı iki gelişmeyle gündemde.
TOPLUM Havana'daki tarihi buluşma ne anlama geliyor?

Ekümenik Patrik Bartholomeos-Papa Francis görüşmesinden bir yıl sonra gerçekleşen Papa Francis-Patrik Kirill görüşmesinin Hıristiyan dünyası ve küresel gelişmeler açısından ne anlam ifade ettiğini uzmanlara sorduk. Hıristiyan kiliseleri arasındaki birleşme çabaları üzerine çalışan teolog ve Dominiken Rahip Claudio Monge, Ortodoks kilisesi üzerine çalışmalarıyla tanınan Prof. Elçin Macar ve Hıristiyan dünyasındaki gelişmeleri yakından izleyen Prof. Bilal Sambur, Papa Francis-Patrik Kirill görüşmesini yorumladılar.
KİLİSE Patrik ve Papa'dan Hristiyanların birliği mesajı

Papa Francis, Türkiye ziyaretinin 3. gününde Aya Yorgi Kilisesi'ndeki Aziz Andreas'ı anma yortusuna katıldı. Ekümenik Patrik Bartholomeos’un yönettiği ayinin ardından Papa ve Patrik ortak bir bildiriye imza attı. “Ortak niyetleri ve kaygıları teyit” amacıyla kaleme alındığı belirtilen bildiride, başta Katolik ve Ortodokslar olmak üzere bütün Hristiyanların birliğine yönelik kararlılık ifade edildi.